ŠVICARSKA 2:2 KOSTARIKA Švicarska u osmini finala, ulazi u hrvatski dio ždrijeba

Foto: EPA

ŠVICARSKA nogometna reprezentacija u trećem kolu SP-a u Rusiji odigrala je protiv Kostarike 2:2 te se tako kao druga u skupini E plasirala u osminu finala SP-a gdje će igrati protiv Švedske u onom dijelu ždrijeba u kojem je i Hrvatska.

Iz skupine E kao prvi ide Brazil, koji će igrati protiv Meksika.

Blerim Džemaili je u 31. minuti doveo Švicarce u vodstvo, a u 56. minuti je za Kostarikance izjednačio Kendall Waston. U 88. minuti za Švicarce je gol zabio Josip Drmić, a u trećoj minuti sudačke nadoknade nakon jedanaesterca Ruiza lopta je pogodila u leđa švicarskog vratara Sommera i odsjela u mreži.

Kostarikanci su susret započeli odlučni da postignu barem gol u Rusiji, a to im je skoro uspjelo u šestoj minuti kada je Borges udarcem glavom s desetak metara uzdrmao desnu vratnicu. U 10. minuti šut Kostarikanca Colindresa odsjeo je na gredi, dok se Švicarci nisu ni sastali s loptom u prvih desetak minuta dvoboja. U 20. minuti novi udarac Colindresa brani švicarski vratar Sommer. Švicarci su poveli iz svog prvog ozbiljnijeg napada tek u 31. minuti, ubačaj Lichtsteinera Embolo je glavom ostavio za Bllerima Džemailija, koji s pet metara zabija pored nemoćnog Navasa. 

Kostarikanci su izjednačili u 56. minuti kada je nakon udarca iz kuta branič Kendall Waston ostao nečuvan i glavom pogodio švicarsku mrežu. U 78. minuti Josip Drmić, koji je ušao umjesto Dinamova napadača Marija Gavranovića, pogađa vratnicu. No, švicarski Hrvat Drmić uspio je doći do pogotka u 88. minuti kada je ubačaj Zakarije udarcem iz prve pospremio u mrežu. Ipak, taj pogodak nije donio pobjedu Švicarcima jer je francuski sudac prvo u 90. minuti dosudio penal za Kostarikance, koji je VAR poništio, no dvije minute kasnije kontakt Zakarije i Campbella okarakterizirao je novim jedanaestercem, Kapetan Kostarike Ruiz s bijele-točke je pogodio gredu, ali se lopta od leđa vratara Sommera nesretno odbila u mrežu. 


 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više