Svijet gura Ivicu na postolje: Pored njega je teško biti favorit!

SKIJAŠI i novinari u Vancouveru vide Ivicu Kostelića kao jednog od glavnih favorita u današnjoj utrci super-kombinacije. Vozi se skraćeni spust i jedna utrka slaloma, dosadašnjeg klasičnog formata kombinacije od jednog spusta i dva slaloma više nema čime Kostelić nije najzadovoljniji. Takav format vrijedio je u Torinu, gdje je Kostelić uzeo srebro u superkombinaciji, svoju prvu olimpijsku medalju.

ak, Ivica je jučer solidno odradio spust i zagrijao se za prave stvari koje slijede. Završio je na 18. mjestu, a vjerojatno bi to bilo i bolje da nije imao startni broj 30.

Zlato iz Torina 2006. brani Ted Ligety koji nije preoptimističan uoči utrke.

"Iskreno, ne vidim se niti blizu najužeg kruga favorita. Netko poput Ivice Kostelića, koji je pobjeđivao u slalomu i ulazio među 20 najboljih u spustu, puno je veći favorit od mene", izjavio je Ligety.

Ozbiljno treba računati i na trojac koji je jučer uzeo olimpijske medalje u spustu . Didera Defaga, Aksela Lunda Svindala i Bode Millera.

Defago je završio na četvrtom mjestu 2007. u super-kombinaciji na SP u Areu, a Svindal je na tom natjecanju uzeo zlato prošle godine u Val d'Isereu. Na Millera uvijek treba računati u kombiniranim utrkama. Tu su još Benjamin Raich, Carlo Janka, Silvan Zurbriggen, Julien Lizeroux...

"Ne želim biti arogantan, ali super-kombinacija je za mene lagana utrka. Budem li skijao najbolje što znam, mislim da ću se popeti na postolje", rekao je Miller.

Do medalje može i Natko Zrnčić Dim koji je 2008. u super-kombinaciji osvojio treće mjesto, a Kostelić je tada bio drugi. Treći naš skijaš koji će danas nastupiti je Ivan Ratkić.

Kostelić će nastupiti sa startnim brojem 17, Zrnčić-Dim ima broj 20, a Ratkić je izvukao broj 38. Utrka je na rasporedu u 19 sati po našem vremenu.

Pročitajte više