Svijet se divi: I Guardian proglasio Hrvatsku najboljom na Euru

Foto: Hina

ZAVRŠILA je prva faza Eura i dok ne krene nokaut faza svi europski nogometni portali bave se statistikom dosada viđenog. Prema pisanju većine od njih Hrvatska je najugodnije iznenađenje grupnog dijela i ugledni nogometni novinari širom Europe natječu se tko će s više pohvala nagraditi sjajnu Hrvatsku.
 
Prestižni francuski L`Equipe u najboljih 11 izabrao je dvojicu hrvatskih igrača - Luku Modrića i Ivana Perišića, a za najbolju momčad izabrao je Hrvatsku. Također, prema Francuzima najbolji izbornik je Ante Čačić.
 
Slično kao i L'Equipe, i britanski Guardian proglasio je Hrvatsku najboljom reprezentacijom na Europskom prvenstvu, a za prvo mjesto po njihovom power rankingu ključ je bila senzacionalna pobjeda protiv aktualnih prvaka Europe Španjolaca.
 
''Najvažnija stvar iz pobjede protiv Španjolske je činjenica da su i bez Luke Modrića ostali sila na koju treba računati. Da nije bilo onog bizarnog pada u finišu utakmice protiv Češke, Hrvatska bi bila na maksimalnom učinku. No, za taj pad ne snose krivnju samo igrači, već i hrvatski navijači. Dosada smo o Hrvatskoj pisali kao o pritajenom favoritu, međutim, nakon svega što smo vidjeli, sad bi to bilo podcjenjivanje, pogotovo što im je u drugoj fazi put lakši. Premda su Hrvatima Luka Modrić i Ivan Rakitić najveće zvijezde, Ivan Perišić njihov je najbolji igrač. U obrani su čvrsti, a i Mario Mandžukić bi mogao dati svoj obol u napadu'', piše Guardian.
 

Pročitajte više