"Svilokos, smeće jedno!"

SUDAČKI repovi nakon ogleda Dinama i Hajduka polako prerastaju u pravu tradiciju. Day after na Poljudu vlada, blago rečeno, ogorčenost na posao koji su odradili Vlado Svilokos i njegovi pomoćnici.  I dok trener Zoran Vulić sukladno disciplinskom pravilniku nema pravo komentirati sudačke odluke, pa je tako sinoć tijekom našeg razgovora u rukavicama ukazao na sustavnu nepravdu, rekavši potiho, ali i dovoljno jasno da neke stvari u našem nogometu polako gube svaki smisao, direktor Fredi Fiorentini iskoristio je svoju funkciju te podvukao;

"Sramota je da tri suca ne vide što se događa u datom trenutku. Mladena Pelaića pomoćni je sudac Crnolatac vidio kako udara Dina Drpića, pa je glavni sudac Svilokos postupio shodno viđenju drugog pomoćnika. Tako su stvari pojašnjene u službenom zapisniku." - ističe Fiorentini.

"A da ne ulazim u neke druge odluke, od poništenog gola Hajduku do kriterija za podjelu žutih kartona. Sramota, ništa drugo."

U svakom slučaju, ni ništa novo. Od direktora smo, nadalje, izvukli  još neke zanimljive navode iz službenog zapisnika delegata Josipa Neferovića, među prvima prijavu koju je zbog verbalnog sukoba sa Svilokosom zaradio Mario Carević.

"Glavni sudac prijavio je igrača s brojem 11, Marija Carevića, zbog vrijeđanja u tunelu nakon utakmice. Hajdukov igrač sucu je između ostalog  vikao da je smeće, i poslao ga u neku stvar." - citira direktor.

Carević očigledno još nije shvatio da je isplativije suzdržati se od komentara, za razliku od svih kolega Mirka Hrgovića te Borisa Živkovića, koji su poučeni kaznom plaćenom nakon poljudskog ogleda tijekom prvog dijela sezone, uslijed vrijeđanja arbitara Draženka Kovačića, ovaj put ipak zadržali jezik za zubima. Podsjetimo, Carević je tada upoznao javnost s razmišljanjem kako je Kovačić u Split došao provocirati, dok je Živković zaključio da nije čudo što Hajduk ne može primirisati Europi uz ovakve suce?!

No, vratimo se zapisniku sa uzvrata polufinala kupa u kojem također stoji kako se na stadionu čulo nedozvoljeno navijanje, poput kultnih povika tovarske p.... i j.... te Dinamo, dok su se istoka, u trenutku kada je lopta bila u nogama Dinamovih igrača Eduarda da Silve te Carlosa, čulo hukanje. Sa sjeverne tribine bačeno je više baklji i petardi, dok je na tribini rezerviranoj za gostujuće navijače zapaljeno više dimnih kutija.

"U tijeku sutrašnjeg dana po tom pitanju očekujemo odluku disciplinske komisije, odnosno HNS-a, nakon čega će se Hajduk javno očitovati." - poentirao je Fiorentini.

D.R.
Foto: Veljko Grbeša

Pročitajte više