Svindal: Ako preživim veleslalom, veliki kristalni globus je moj!

BORBA za ukupnog pobjednika Svjetskog skijaškog kupa se nastavlja. Glavni favoriti su Raich i Svindal, dok Ivica matematički još uvijek može do naslova najboljeg.

Kako se bliži kraj skijaške sezone, zaoštrava se borba za naslov ukupnog pobjednika Svjetskog skijaškog kupa. Svindal je već uzeo mali kristalni globus u superveleslalomu te je svakako favorit i za veliki, obzirom da ima 102 boda prednosti nad Benjaminom Raichom uoči veleslaloma i slaloma. Treći je Cuche sa 148 bodova manje, dok je Ivica četvrti sa 172 boda manje od Norvežanina.

Obzirom da je Austrijanac Benjamnin Raich bolji od Svindala u ovim sporijim disciplinama koje slijede, za očekivati je neizvjesnu borbu do samoga kraja. Ivica je praktički otpao iz utrke, iako matematički još uvijek može do velikog kristalnog globusa.

"Stvari će odlično izgledati zadržim li vodstvo nakon veleslaloma", rekao je Svindal nakon pobjede u Super G-u.

Beni Raich, njegov najveći konkurent, nije baš optimističan u pogledu osvajanja velikog kristalnog globusa.

"Aksel je favorit broj jedan. Imam priliku, no bit će jako teško", rekao je Raich nakon utrke.

Najveći gubitnik nakon utrke Super G-a svakako je Hermann Maier, koji je uoči Area bio vodeći u poretku u ovoj disciplini, no današnjom lošom vožnjom sve je uprskao.

"Imao sam velike ambicije, no napravio sam pogrešku i izgubio puno na brzini", rekao je Herminator, koji je na kraju tek četvrti u Super G-u s 231 bodom.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više