Svjetske naslovnice: Klopp - MultimillionHerr

Foto: The Times, Mirror, L'Equipe, Marca, Mundo Deportivo, Sun Sport, Star Sport, Express Sport, Gazzeta Dello Sport, Corriere Dello Sport, Ole, A Bola, Tuttosport

INDEX vam donosi pregled naslovnica sportskih medija diljem svijeta.

MultimillionHerr

Glavna vijest na Otoku je službeno imenovanje Jurgena Kloppa kao novog menadžera Liverpoola. Velika su očekivanja oko njega s obzirom na to da je potpisao trogodišnji ugovor koji godišnje vrijedi 7 milijuna funti.

Time je "Herr Klopp" postao najplaćeniji menadžer u povijesti Liverpoola. Ipak, skoro svi listovi unatoč velikoj cijeni ističu zadovoljstvo u klubu jer su ciljali Kloppa već dulje vrijeme. Vjeruju da je novi "MultimillionHerr" (Kako piše The Sun) čovjek koji će vratiti Liverpool na vrh.

Fifagate

U Francuskoj je naravno sva pozornost usmjerena na korupcijsku aferu FIFA-e, gdje je jučer suspendiran i glavni Francuz međunarodnog nogometa i predsjednik UEFA-e, Michel Platini.

Podsjetimo, ranije je suspendiran i Sepp Blatter, a Platini je trebao biti glavni kandidat za Blatterovu zamjenu nakon što mu istekne sadašnji mandat.

L'Equipe na svojoj naslovnici sprda cijelu situaciju. Na slici Blatter grli Platinija, a naslov je: "Padni sa mnom".

Reus 2016

Već nekoliko dana imamo puno glasina oko mogućeg prelaska Marca Reusa u Barcelonu sljedeće sezone, a sada isto piše španjolski Mundo Deportivo. Navodi se kako je Reus sve dogovorio s Barcelonom još u kolovozu, ali Barca ne može dovoditi igrače do sljedeće sezone, pa će se Reus ipak morati strpiti.

Fiorentina top, Milan flop

U Italiji se Gazzeta Dello Sport osvrnula na početak sezone Serie A, a ističu sjajnu formu Fiorentine koja drži vrh tablice. S druge strane govore kako je Milan potpuno podbacio s obzirom na brojna pojačanja dovedena ovo ljeto.

Corriere Delo sport donosi sličan osvrt, ali s fokusom na trenera Milana Sinišu Mihajlovića.

 

Pročitajte više