Svjetske naslovnice: Panika i očaj na Camp Nou, lovac je postao lovina

Foto: Screenshot Marca, El Mundo Deportivo, As, L'Quipe, SunSport, La Gazzetta dello Sport

BARCA je prije samo mjesec dana imala sve posloženo. Prvenstvo je trebalo samo rutinski odraditi i privesti kraju, a u Ligi prvaka bili su najveći favoriti i u tom trenutku figurirali su kao prva momčad koja će uspjeti napraviti nešto što još nikome do sada, barem otkako se elitno klupsko natjecanje igra u ovom formatu, (od sezone 1992./93.) nije uspjelo - obraniti naslov pobjednika.
 
12. ožujka je sa 6:0 demolirana Granada i tada nitko, ama baš nitko, tko makar i površno prati nogomet nije mogao ni sanjati da će Barca od tada osvojiti samo bod protiv Villarreala, uhvatiti pirovu pobjedu protiv Atletica u Ligi prvaka i izgubiti čak četiri susreta – tri u Primeri (1:2 protiv Atletica, 0:1 protiv Sociedada i 1:2 protiv Valencije) i jedan, onaj ključni protiv Atletica u Ligi prvaka (0:2.)
 
U samo mjesec dana Barca je od predatorske momčadi, koja je gazila sve pred sobom, postala lovina, momčad koja trese nezapamćena kriza i nakon kraha u Ligi prvaka u posljednjih četiri kola španjolskog prvenstva oba madridska kluba dostigli su aktualnog prvaka (Atletico se bodovno izjednačio s Barcelonom, a Real se primakao na samo bod).
 
Naslovnice španjolskih sportskih listova i portala ''vrište'' o blamaži, pišu kako se u do jučer najbolju momčad na svijetu uvukla panika, a sve to potkrepljuju fotografijama očajnih igrača Barcelone čiji panični izrazi lica s Camp Noua plastično opisuju stanje u kojoj se trenutno nalazi aktualni španjolski i kontinentalni prvak.
 
U prvom planu gotovo svih naslovnica je Gerard Pique, čiji izbezumljen pogled govori više od 1000 riječi.
 
 

Pročitajte više