Svjetski kup: Hrvatska startala porazom

OLIMPIJSKI pobjednik i svjetski rukometni prvak reprezentacija Hrvatske, otvorila je nastup na 10. svjetskom kupu u Švedskoj porazom od Danske 23:29 (7:15).

Hrvatski rukometaši loše su otvorili Svjetski kup u Švedskoj. Premda je Hrvatska nastupila bitno oslabljena u odnosu na sastav koji je slavio na Olimpijskim igrama u Ateni predstava koju su pružili naši rukometaši daleko je ispod ugleda olimpijskih pobjednika i svjetskih prvaka. U Švedsku nisu doputovali igrači Zagreba (Kaleb, Goluža, Vori), te Lacković (Flensburg), ali niti izbornik Lino Červar. Međutim, njihov izostanak nije opravdanje za blijedo izdanje naše vrste. U prvom poluvremenu Hrvatska je imala tek 22 posto realizacije napada, te čak 11 tehničkih pogrešaka. Stoga niti ne čudi što su Danci prvi dio utakmice okončali vodstvom 15:7. Od još većeg zaostatka spasio nas je odlični Vlado Šola, koji je u prvom dijelu skupio 8 obrana.

U drugom dijelu odabranici Irfana Smajlagića zaigrali su daleko angažiranije i koncentriranije, što je rezultiralo smanjenjem danskog vodstva na 16:12, no to je bio najmanji zaostatak koji smo imali u drugom dijelu. U drugoj polovici ponovo je uslijedio pad i danska je bez većih problema zadržala uvjerljivo vodstvo.

U susretu drugog kola Hrvatska će u srijedu igrati protiv Švedske u 20.45 sati.

Stockholm - dvorana Hovet: 3.500 gledatelja. Suci: Ludovik i Valuka (Ukrajina)


HRVATSKA: Šola, Losert, Bjeliš, Jeftić 1, Šprem 3, Džomba 8 (2), Zrnić 1, Dominiković 3, Čale, Blažević 1, Balić 3, Ivanković, Metličić 3, Kos

DANSKA: Hvidt, Henrikssen, Knudsen 8, Laen, L.Jorgensen 5, Christiansen 4, Snuchel, Stryger 4, Hjermind, Jeppesen 3, Nielsen 1, C.Jacobsen 1, Boldsen 1, Gjessing 1, Bjeree, Madsen, Lindberg 1

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Danska 12 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 5 (3), Danska 5 (3)

Pročitajte više