Svjetski mediji Janicu uspoređuju s Hulkom

´Nakon nezaboravnih dana na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu, trostruka olimpijska pobjednica Janica Kostelić postala je i prva dama Svjetskog prvenstva u alpskom skijanju u St. Moritz,´ piše austrijski dnevnik derStandard u tekstu pod naslovom ´Obožavam zlatne medalje´.

Austrijski novinar napominje kako se obitelj Kostelić do nastupa u St. Moritzu nije previše pohvalno izražavala o svjetskim prvenstvima. ´To nije istina. Jednostavno smatram kako je ukupna pobjeda u svjetskom kupu značajnija od medalje na svjetskom prvenstvu,´ citirana je Janica Kostelić. U tekstu se navodi i kako su neke skijašice posumnjale u janičine ozljede i velike bolove. ´To zaista nije pošteno. Cijelo vrijeme sam osjećala velike bolove u koljenu i ramenu, no nisam željela odustati.´

U svom tekstu pod naslovom ´Nisam glumila bolove´, britanska agencija Reuters uspoređuje hrvatsku skijašicu s likom iz filmova, ´Hulkom´ diveći se njezinoj upornosti i snazi, te nevjerojatnoj mogućnosti koncentracije. ´Janica je uz nekoliko tableta protiv bolova doskijala do zlata. S takvim bolovima obićni smrtnici danima bi ležali u kreveti,´ piše novinar Reutersa, te dodaje: Janica Kostelić ima nevjerojatan osjećaj za skijanje. Čita stazu kao najlakše knjige.

Pročitajte više