Svjetsko prvenstvo bez Messija? "Nas se više nitko ne plaši"

Screenshot (Youtube)

JUŽNOAMERIČKE kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo za viceprvaka svijeta Argentinu ne teku prema planu. Trenutačno se Argentinci nalaze na petom mjestu u kvalifikacijskoj skupini, a izravni plasman za Rusiju dodatno je otežala i Messijeva kazna.
 
Tog 30-godišnjeg napadača Argentine FIFA je kaznila s čak četiri utakmice neigranja u nacionalnom dresu jer je krajem prvog poluvremena utakmice protiv Čilea pomoćnog suca "počastio" odvratnim psovkama: "Jebem ti mater, jebem ti mater u pičku!".
 
Mario Kempes, bivši napadač Argentine s kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 1978., sumnja da će se njegova reprezentacija uopće naći u Rusiji.
 
"Nisam siguran u plasman Argentine na Svjetsko prvenstvo. Jako teško postižu golove i u ovom trenutku ih se nitko ne plaši. Izbornike možemo mijenjati, ali igrači ostaju isti."
 
Nekadašnji napadač dvostrukog svjetskog i olimpijskog prvaka dotaknuo se i Messijeve suspenzije, smatra da je preoštra s obzirom na udarce koje zvijezda Barcelone zaradi na svakom susretu.
 
"Hoće li se Argentina kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, FIFU ne zanima. Mislim da je pretjerano izreći ovakvu kaznu za igrača koji je u svakoj utakmici izložen udarcima."
 
Mario Kempes nacionalni dres Argentine nosio je 11 godina. Odigrao je 42 utakmici i zabio  21 gol.
 

Pročitajte više