EUROPSKE LIGE

Tadić: Jako sam razočaran. Oduzeli su mi ono zbog čega igram nogomet

Foto: EPA

NIZOZEMSKI nogometni savez danas je i službeno otkazao aktualnu nogometnu sezonu pa ove godine Eredivisie neće imati prvaka, nitko neće ispasti iz lige i nitko iz druge lige neće ući u prvu.

Van der Sar o prekidu Eredivisie

Savez je ponudio udruženju klubova prve i druge lige da glasaju o tome hoće li biti ispadanja, a 16 od 34 kluba je glasalo "za". No devet klubova je bilo protiv, a još devet suzdržano pa je odluka prebačena na savez koji je odlučio da se sezona prekida. Takva odluka donesena je nakon što je nizozemska vlada zbog krize s koronavirusom zabranila sva sportska natjecanja do rujna.

Ništa od naslova prvaka

Ajax je trenutni lider u Nizozemskoj, ali zbog prekida neće osvojiti titulu. AZ i Ajax imali su isti broj bodova, ali je klub iz Amsterdama bio u prednosti zbog bolje gol-razlike.

"Igram nogomet da bih osvajao trofeje, baš kao i igrači AZ Alkmaara, PSV-a i Feyenoorda. I trofej prvaka države je veliko priznanje. Ova odluka je veliko razočaranje za mene. Poanta je u tome da smo mi prvi u trenutku prekida sezone. Gol-razlika je ta koja odlučuje. Da je presudan međusobni duel, AZ bi trebao biti prvak. Ja sam profesionalac i želim osvojiti svaki trofej. Sada osjećam da su mi to oduzeli", rekao je Tadić.

Odluka o Europi

Što se plasmana u europska natjecanja tiče, savez je odlučio da će u Europu pet najbolje plasiranih momčadi, dvije u kvalifikacije za Ligu prvaka i tri u Europa ligu; jedna izravno u skupine, a dvije u kvalifikacije.

U prijevodu, u Ligu prvaka idu Ajax i AZ, izravno u EL će Feyenoord, a u pretkola PSV i Willem II, koji je najugodnije iznenađenje sezone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više