Taekwondo Ibrahimović

BALKANSKI Šveđanin je Torinu u prošlom kolu Serie A zabio gol tipičnim potezom korejske borilačke vještine u kojoj inače ima crni pojas.

Spektakularni način na koji je Ibrahimović udario loptu nakon Stankovićeve asistencije za vodstvo Intera protiv Torina iznenadio je mnoge, jer uspio je plasirao loptu nisko iako je udario iz neuobičajeno visoke pozicije. Ovaj potez je iznimna kombinacija njegove tehničke i fizičke moći.

Osim Zlatanove dokazane nogometne vještine, potez je uspio uzvesti i zbog toga što je stručnjak za taekwando. Vještina stečena vježbanjem ove borilačke vještine omogućava borcima da rotiraju noge na velikoj visini ali tako da ne ozljede mišiće. Naravno da Ibrahimović sve to dobro zna jer je nositelj crnog pojasa.

Tajnik talijanskog taekwondo saveza Angelo Cito nije mogao vjerovati kada je na televiziji gledao potez kolege Ibrahimovića: "Nema nikakve sumnje da je to prednji udarac ap chagi . Ibrahimović ne bi nikada postigao ovakav gol da nije nekoliko godina vježbao taekwondo i tako izbrusio svoje akrobatske vještine. I to nije prvi put da koristi svoj crni pojas u postizanju gola"

Foto: AFP

Pročitajte više