Taiwo suspendiran zbog pjesmice protiv PSG-a

DISCIPLINSKA komisija Francuske nogometne lige kaznila je Marseilleova braniča Tayea Taiwoa utakmicom zabrane nastupa zbog pjevanja pjesme uvredljive sadržaja o suparničkoj momčadi PSG-a nakon pobjede u finalu Liga kupa.

Finale je Marseille igrao protiv Montpelliera i pobjedom 1:0 na Stade de Franceu zadržao naslov osvojen i prošle godine. U proslavi koja je uslijedila Taiwo je uzeo mikrofon i s klupskim navijačima zapjevao pjesmu kojom je vrijeđao i ismijavao najvećeg rivala.

Ponovi li isto, Taiwo će biti kažnjen s dodatne dvije utakmice.

Ipak, takvo je što poprilično teško za očekivati budući da je 26-godišnji branič nigerijske nogometne reprezentacije dogovorio sve uvjete prelaska u Milan sljedeće sezone.

Budući da kazna stupa na snagu u ponedjeljak, Taiwo će imati pravo nastupa u nedjeljnom ligaškom ogledu 36. kola protiv Lorienta, ali će propustiti susret protiv Valenciennesa, posljednji Marseilleov domaći. Samim time i priliku na dostojan se način oprostiti od navijača kluba čije boje brani od 2005. godine.

Tri utakmice prije kraja sezone Marseille, branitelj naslova, na drugome mjestu zaostaje četiri boda za vodećim Lilleom.

Pročitajte više