Tajlandski premijer kupuje Fulham

ENGLESKI nogometni klubovi postali prava meta za bogataše širom svijeta jer je nakon kupovine Chelsea od strane ruskog tajkuna Romana Abramoviča prava moda posjedovati engleski klub.

Dva dana nakon što je ruski tajkun Putanjin izrazio želju za preuzimanjem Arsenala, javio se tajlandski premijer i multimilijarder Thaksin Shinawatra koji želi kupiti londonski Fulham.

Vijest je objavio BBC, koji je prenio Thaksinovo oduševljenje Fulhamom nakon senzacionalne pobjede nad Manchester Unitedom (3:1) na Old Traffordu. Tajlandski premijer, koji je zaradio bogastvo ulaganjem u telekomunikacijsku industriju, bio je u službenom četverodnevnom posjetu Velikoj Britaniji, odakle je otišao odlučan da kupi Fulham.

Klub je nedavno objavio gubitak od 51 milijuna dolara, pa bi ga vlasnik Egipćanin Mohamed Al Fayed vrlo lako mogao prodati, ali nije poznato je li Thaksin stupio u kontakt sa vlasnikom trgovačke kuće Harrods.

Iako je puno slabiji u odnosu na prošlu sezonu, Fulham se vrlo dobro drži na početku sezone i zauzima visoko peto mjesto na ljestvici.

Pročitajte više