Talijan Razzoli prvom pobjedom u karijeri postao novi kralj Sljemena!



TALIJANSKI skijaš Giuliano Razzoli novi je kralj Sljemena. Pobijedio je u teškoj konkurenciji, a to je ujedno bila njegova prva pobjeda u karijeri. Razzolli je nakon prve vožnje bio drugi sa 64 stotinke sekunde zaostatka za Reinfriedom Herbstom, no u drugoj je skijao odlično i iskoristio greške Austrijanca.

Nažalost, najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ovog puta nije odvozio za pamćenje. U prvoj utrci nakon operacije koljena izletio je već na početku staze, odvozio do kraja i završio s ogromnim zaostatkom. Nakon ispadanja ustvrdio je kako njegova izvedba nema veze s problemima s koljenom, već kako je podcijenio stazu.

Slavlje Talijana upotpunio je Manfred Moelgg drugim mjestom, a treće je osigurao Francuz Fabien Lizeroux, inače skijaš koji je bio pritajeni favorit, budući da se inače izvrsno snalazi na Crvenom spustu.

Šesto izdanje Snježne kraljice tako su obilježili talijanski skijaši. Rizzoli je nakon prve vožnje bio blizu Herbsta, no svejedno je malo tko vjerovao da ga može skinuti. No Austrijanac je u drugoj vožnji izgubio brzinu kad je umalo pao u gornjem dijelu, te se mučio do kraja vožnje. Na kraju nije međi prvih tri. No jest drugi Talijan Manfred Moelgg, koji je skijao oprezno u obje vožnje, no pokazao kako mu sljemenska staza izrazito odgovara.

Lizeroux je osigurao podij s dvije kvalitetne vožnje, no za više je trebao više i riskirati. Mladi Razzoli prošle je godine bio treći na Sljemenu, te činjenice govore koliko mu odgovara Crveni spust.

"Ovo je nevjerojatno, svidjela mi se atmosfera, ljudi su zaista lijepo bodrili sve skijaše. Jako sam sretan", rekao je Razzoli, pa otrčao prema podiju.

Herbstu vodstvo nakon prve vožnje stvorilo pritisak

Zadovoljan uspjehom biti će i Slovenac Valenčič, koji je završio četvrti, a vjerojatno neće Herbst. Imao je sjajnu prvu vožnju, činilo se da ga nitko ne može zaustaviti, no u drugoj je zaustavio sam sebe s nekoliko kardinalnih grešaka. Na kraju je peti, no njemu samo bodovi sigurno ne mogu biti dovoljni za zadovoljstvo. Slično kao prva vožnja i druga je bila zaista uzbudljiva, nekoliko je skijaša odmah izletjalo, a Kanađanin Janyk dugo je bio vodeći. Na kraju je završio kao šesti.

U drugoj vožnji, osim Ivice, nije bilo niti ostalih hrvatskih skijaša. S niskim brojevima ništa nisu mogli Zrnčić-Dim, Šamšal, Ratkić i Marinelli.Zrnčić-Dim je skijao nesigurno, a Šamšal pao na početku utrke. Danko Marinelli također nije završio prvu vožnju, a Ivan Ratkić je na kraju 46.

Treba naglasiti da je utrku pratila prekrasna atmosfera, sve skijaše publika je lijepo bodrila, a oko staze se skupilo između 13 i 15 000 gledatelja. Pobjednik Razzoli ujedno je bogatiji za 50 000 eura, Moelgg je zaradio 25 000, a Lizeroux 12 500. Nagrada se dodjeljuje do 30. skijaša, koji je zaradio 500 eura.

Dodajmo da u poretku Svjetskog kupa sada vodi Austrijanac Benjamin Raich sa 589 bodova, drugi je Švicarac Carlo Janka (577), a treći Švicarac Didier Cuche (481). Ivica Kostelić je 21. sa 167 bodova.

Pročitajte više