Talijan s kojim je započela kladioničarska afera saznao kaznu. Evo koliko neće igrati

Foto: EPA

NOGOMETAŠ Juventusa Nicolo Fagioli (22), za kojeg se prvog otkrilo da je sudjelovao u velikoj kladioničarskoj aferi u talijanskom nogometu, doznao je kaznu. Fagioli je dobio sedam mjeseci zabrane bavljenja nogometom, piše talijanski Sky Sports i dodaje da će ta informacija uskoro biti službeno potvrđena.

Podsjetimo, Fagioli je početkom prošlog tjedna priznao da se kladio na nogometne utakmice. Sportašima u Italiji zabranjeno se kladiti na utakmice pod organizacijom Talijanskog nogometnog saveza, UEFA-e i FIFA-e i zabranjeno im je izravno ili indirektno uplaćivati oklade. U središtu afere uz Fagiolija se nalaze Sandro Tonali (23) i Nicolo Zaniolo (24), članovi talijanske reprezentacije i igrači engleskih klubova Newcastlea i Aston Ville.

Fagioli dobio blažu kaznu nego što će ostali

Očekuje se da će Fagiolijeva kazna biti jedna od najblažih s obzirom na to da je od prvog trenutka počeo surađivati s istražiteljima i otkrio je neke ključne informacije za istragu. Prognoziralo se da će dobiti zabranu u trajanju između 10 i 18 mjeseci, no na kraju je prošao još bolje.

S druge strane, Sandro Tonali također je pristao istražiteljima reći sve što zna oko kladioničarske afere, no njemu se predviđa veća kazna. La Gazzetta dello Sport očekuje da će dobiti zabranu igranja nogometa u trajanju od oko 18 mjeseci.

Pročitajte više