Transferi

Talijani: Hajduk želi igrača na kojem je Dinamo zaradio 10 milijuna eura

Foto: Profimedia

MARKO ROG ovog ljeta promijenit će klub nakon što je njegov Cagliari ispao u drugu talijansku ligu. Bivši hrvatski reprezentativac, koji je u Cagliariju doživio dvije teške ozljede koljena, ima nekoliko ponuda. 

Gazzetta dello Sport javlja da je Cremonese, novi prvoligaš, započeo pregovore s Cagliarijem oko otkupa ugovora 26-godišnjeg hrvatskog veznjaka, dok sardinijski portal Centrotrentuno javlja da je za Roga zainteresiran i Hajduk.

"Splitski klub već neko vrijeme pokušava nagovoriti Roga na povratak kući. U pitanju je posudba, Hajduk ne bi otkupio njegov ugovor", tvrde Talijani i navode da za Roga postoji interes bundesligaških klubova Wolfsburg, Union Berlin i Eintracht Frankfurt. 

"Nijedna ponuda iz Njemačke u klub još nije stigla, ali interes postoji", dodaju Talijani o igraču koji je iz Splita u rekordnom transferu za HNL 2015. godine otišao u Dinamo za pet milijuna eura. Zagrebački klub ga je godinu kasnije prodao Napoliju za 15 milijuna eura, a za isti iznos je prije dvije godine napustio Napulj.

Rog i Krovinović za napad na Dinamo

Rog je za hrvatsku reprezentaciju debitirao 2014. godine i dosad je odigrao 21 utakmicu, a posljednju protiv Portugala prije dvije godine. Za Cagliari je prošle sezone odigrao samo osam utakmica i na travnjaku proveo oko 300 minuta.

Podsjetimo, Hajduk je u ovom prijelaznom roku doveo stopera Tonija Borevkovića, a želi pojačati i vezni red te u Rogu vidi idealnog partnera za nezamjenjivog vođu veznog reda Filipa Krovinovića.

Pročitajte više