Talijani: Inter prodaje Brozovića da bi doveo sjajnog Srbina

Foto: Profimedia

MILANSKI Inter završio je sezonu porazom u Ligi prvaka i osvajanjem trećeg mjesta u Serie A, koje mu i dogodine osigurava igranje najelitnijeg kontinentalnog natjecanja. Klupski čelnici polako počinju slagati ekipu koja bi iduće sezone pokušala srušiti aktualnog prvaka Napoli, a jedno od pojačanja mogli bi tražiti u metropoli.

Riječ je o Sergeju Milinković-Saviću, veznjaku Lazija koji je ove sezone bio jedan od ključnih igrača ekipe Maurizija Sarrija. Lazio je osvojio drugo mjesto i tako se nakon dugo godina izbivanja vratio u Ligu prvaka. U taj pothvat Srbin je ugradio 11 golova i osam asistencija.

Istječe mu ugovor

Dvadesetosmogodišnji i 191 centimetar visoki box-to-box veznjak ove sezone je samo nastavio igrati u sjajnoj formi, a i ranije ga se u gotovo svakom prijelaznom roku spominjalo u kontekstu velikog transfera. Ugovor s Lazijem vrijedi mu do 2024. godine pa je iduće ljeto možda zadnja prilika da klub na njemu zaradi.

Talijanski mediji pišu kako će Inter za njega ponuditi 30 milijuna eura uz dodatne bonuse i da je trener Simone Inzaghi dao zeleno svijetlo za prodaju tri godine starijeg Marcela Brozovića kako bi klub oslobodio mjesto i pokrio dio troškova dovođenja srpskog reprezentativca.

 

Pročitajte više