KRIMINAL U SPORTU

Talijani izdali tjeralicu za Robinhom, telefonski pozivi bili su ključni za presudu

Foto: EPA

ROBINHO, bivši brazilski nogometaš, protekli mjesec izgubio je i posljednju žalbu u slučaju u kojemu je osuđen za silovanje. Tužiteljstvo u Milanu zatražilo je izručenje i izdalo tjeralicu za 37-godišnjakom zbog silovanja 23-godišnjakinje koja je u milanskom noćnom klubu slavila rođendan, što je počinio s prijateljem Riccardom Falcom, kada je nosio dres Milana.

Talijanski vrhovni sud osudio ga je na devet godina zatvora. Talijansko ministarstvo pravosuđa poslat će obavijest brazilskim vlastima, iako je jasno da oni neće biti izručeni, piše španjolska Marca. Razlog je u tome što brazilski ustav ne dopušta izručenje svojih državljana. Napusti li Brazil, s obzirom na međunarodnu tjeralicu, bivši igrač Real Madrida i Manchester Cityja mogao bi biti uhićen u bilo kojoj drugoj zemlji koja ima sporazum o izručenju s Italijom.

Brazilčevi odvjetnici tvrdili su kako je djevojka pristala na seksualni odnos. No telefonske snimke bile su presudne pri donošenju odluke. "Smiješno mi je, ne zanima me. Bila je pijana, i ne zna što se dogodilo", rekao je tada Robinho, prenosi isti izvor.

Nije jedina optužba

Robinhovu kaznu 2020. godine potvrdio je sud u Milanu, navevši kako je "brutalno ponizio" žrtvu. Usto, za vrijeme nastupanja u Premier ligi bio je optužen za još jedno silovanje u noćnom klubu u Leedsu. Pušten je uz jamčevinu nakon ispitivanja te je demantirao optužbe.

Pročitajte više