Talijani: Srpska legenda napušta klupu bivših finalista Lige prvaka

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI velikan Sampdoria zakucan je za dno tablice Serie A s vrlo vjerojatno nedostižnih 10 bodova zaostatka za zonom spasa. Bila je ovo teška sezona za navijače kluba koji je ranih devedesetih igrao finale Lige prvaka protiv Barcelone. Pored ispadanja u niži rang, morat će se pomiriti i s činjenicom da se tamo vjerojatno vraća njihov mrski gradski rival Genoa.

Srpski trener Dejan Stanković (44), koji je nakon odlaska iz Crvene zvezde klupu preuzeo u listopadu, nije uspio zaokrenuti Sampdorijine rezultatske trendove, a nakon 5:0 poraza od Fiorentine u posljednjem kolu vodstvu kluba je ponudio svoju ostavku, piše portal Football Italia.

Budućnost mu je neizvjesna

Prema njihovim izvorima, jutrošnji trening prve ekipe je odgođen kako bi Srbin s vodstvom kluba na posebnom sastanku razgovarao o svojoj budućnosti. Iako u prosjeku osvaja samo 0.63 bodova po utakmici, u Sampdoriji još nisu sigurni jesu li spremni za rastanak. 

U igračkoj karijeri Dejan Stanković je u 20 godina nosio dresove tri kluba, Crvene zvezde, Lazija i Intera. Šest puta je bio prvak Italije, od čega pet puta s Interom. Igrajući pod Joseom Mourinhom, 2010. je u dresu Intera osvojio kup, titulu i Ligu prvaka. 

 

Pročitajte više