Talijani: Tudora žele dva kluba iz Serie A

Foto: EPA

HRVATSKOM treneru Ivanu Juriću (48) na kraju sezone istječe ugovor s Torinom. S obzirom na to da još nije potpisao produljenje suradnje, mogao bi na ljeto napustiti klub u koji je stigao 2021. i s kojim se trenutno nalazi na 10. mjestu Serie A. Jurićev sastav ima 36 bodova, odnosno osam manje od Rome, koja drži posljednje mjesto koje vodi u europska natjecanja.

Podsjetimo, Jurić je govorio da želi ostati, dok je predsjednik Urbano Cairo sredinom veljače poručio: "Ma zaboli me više za njega... Stalno pričamo. Sada je cilj završiti ovo prvenstvo i ispuniti što smo planirali, a onda ćemo vidjeti. Želim mu dobro i jako ga poštujem, ali može se i bez njega."

Tuttosport piše kako bi Jurić prema trenutnoj situaciji trebao otići u lipnju, a kao prva zamjena nameće se njegov sunarodnjak Igor Tudor (45). Tudor je bez posla od prošlog ljeta, kada je nakon jedne sezone raskinuo ugovor s Marseilleom. Uz Torino, Tudora navodno želi i Bologna ako njezinu klupu napusti Thiago Motta.

Tudor je 2021. naslijedio Jurića u Veroni

Jurić je kao glavni trener dosad vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino. Upravo ga je Tudor naslijedio na klupi Verone, s tim da je on radio i u Hajduku, PAOK-u, Karabüksporu, Galatasarayu, Udineseu i Marseilleu.

Pročitajte više