Talijanske ikone Buffon i Totti primjer obožavanja reprezentacije: Prestat ću igrati kada me prestanu zvati

"UMIROVIT ću se onoga trenutka kada prestanem dobivati pozive u reprezentaciju", otkrio je talijanskim medijima 32-godišnji vratar Juventusa Gianluigi Buffon.

Buffon je trenutačno teško zamjenjivi prvi vratar Azzurra sa sto odigranih utakmica u dresu reprezentacije. Debitirao je kao 19-godišnjak 1997.

"Sigurno je to da neću zauvijek moći igrati, a onog trenutka kada me se ne bude više pozivalo u reprezentaciju, to će značiti i da je mojoj karijeri došao kraj", objasnio je ponajbolji golman svijeta.

Totti: Reprezentacija uvijek budi sjajna sjećanja       

Francesco Totti, 33-godišnja nogometna ikona Rome, i dalje je realna opcija za talijanskog izbornika Marcella Lippija uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku.

No, najveći Tottijev problem zadnjih sezona su učestale ozljede oba koljena, a zbog iste stvari je i trenutačno izvan pogona Ranierijeve momčadi.

Totti je bio dio reprezentacije kada se 2006. godine u Njemačkoj osvojio naslov svjetskog prvaka, a i ovom prilikom je Lippi dao natuknice po kojima se moglo zaključiti da će voditi Tottija na jug Afrike.

"Nisam još konkretno razgovarao s Lippijem na tu temu. Vjerujem da ima vremena, no u svakom slučaju će valjda osnova svega biti moje fizičko stanje. Nadam se da ću se dobro osjećati, biti spreman za igru", rekao je Totti i prisjetio se trenutaka iz Njemačke.


"Odmah bukne mnogo emocija. Meni je osobno to prvenstvo ostalo u pamćenju jer me prvi put pratio tada sedmomjesečni sin Christian", rekao je Totti.

Najbolji trenutak karijere ipak mu nije taj naslov iz Njemačke.

"Osvajanje Scudetta 2001. godine s Romom je vrhunac. Kao dijete to je bila čista mašta za mene, najveći mogući san."

Pročitajte više