Talijanski mediji: Kalinić je sve bliže Atleticu

Foto: EPA

MILANOVA ofenzivca Nikolu Kalinića (30) posljednjih dana u španjolskim i talijanskim medijima proglašavaju novim napadačem Atletico Madrida.

Sportitalia potvrdila transfer, Sky Sport Italia sumnja

Sportitalia javlja kako su Milan i Atletico Madrid usuglasili uvjete te da bi transfer uskoro trebao biti realiziran. Visina odštete i trajanje ugovora još su nepoznati, ali poznato je da bi Nikola Kalinić godišnje trebao zarađivati tri milijuna eura. 

Međutim, Sky Sport Italia uvjerava kako pregovori i dalje traju. Atletico Madrid, navodno, inzistira na posudbi s opcijom kupnje. 

Bundesliga kao alternativa?

I Bayer Leverkusen preferira Nikolu Kalinića kao napadačku opciju i spreman je za direktnu kupnju. Ipak, prema Sky Sportu, hrvatski reprezentativac prednost daje Atletico Madridu i španjolskom nogometu. 

Nikola Kalinić posljednjih je tjedana bio u centru pozornosti jer je usred Svjetskog prvenstva u Rusiji odlukom izbornika Zlatka Dalića izbačen iz kampa hrvatske reprezentacije.

Na tržištu je trenutačno vrijedan 14 milijuna eura. U prosincu protekle godine vrijedio je pet milijuna eura više.

Fiorentina ga je krajem kolovoza 2017. godine za pet milijuna transferirala u Milan na jednogodišnju posudbu s otkupnom obvezom od 20 milijuna eura. U Milanovom je dresu, uz šest pogodaka i asistencija, ubilježio 41 nastup u svim natjecanjima. 

Prema mišljenju Milanovih navijača, njegov je transfer jedna od najgorih klupskih investicija u posljednjih nekoliko godina.
 

Pročitajte više