Talijanski Superkup izvan Italije i prvi put s četiri momčadi

Foto: EPA

TALIJANSKI superkup održat će se u siječnju iduće godine u Rijadu u Saudijskoj Arabiji po prvi put s četiri momčadi, objavila je u ponedjeljak Talijanska nogometna liga. Bit će to 36. izdanje "Supercoppa Italiana", pri čemu prvo s četiri sudionika. Na Final Fouru će nastupiti talijanski prvak Napoli, doprvak Lazio, pobjednik Kupa Inter, te finalist Kupa Fiorentina.

Prvo polufinale između Napolija i Fiorentine na rasporedu je 18. siječnja, dan kasnije sastaju se Inter i Lazio, a finale je na rasporedu 22. siječnja. Sve tri utakmice igrat će se na stadionu Al-Awwal Park na kojem svoje domaće utakmice igra Al-Nassr, momčad Cristiana Ronalda i Marcela Brozovića.

Juventus je rekorder, sad ga neće biti

Odluka o novom formatu Superkupa donesena je u ožujku ove godine, međutim datumi natjecanja bili su predmet pregovora do posljednjeg trenutka između klubova, talijanske lige i saudijskih vlasti koje su domaćini i španjolskog Superkupa od 10. do 14. siječnja. Prema pisanju talijanskog tiska momčadi će podijeliti 23 milijuna eura, uključujući sedam za pobjednika.

Talijanski Superkup prvi je put održan u Saudijskoj Arabiji 2018. godine, nakon što je bio organiziran u Libiji (2002.), Sjedinjenim Državama (2003.), Kini (2009., 2011., 2012., 2015.) i Kataru (2014., 2016.). Juventus je rekorder s devet naslova pobjednika Superkupa, dok su Milan i Inter slavili po sedam puta.

Pročitajte više