Tampere izbacio Levski, Sarajevo večeras brani 2:1 protiv Genka

U UTORAK su odigrane četiri uzvratne utakmice drugog pretkola Lige prvaka, najuvjerljivijim rezultatom slavio je hrvatski prvak Dinamo, a veliko iznenađenje priredio je finski Tampere izbacivši Levski. Ostale utakmice igraju se večeras, a najzanimljivije će sigurno biti na Koševu gdje Sarajevo brani prednost 2:1 protiv Genka.

Tampere je nakon velikog iznenađenja i pobjede 1:0 protiv favoriziranog Levskog, u uzvratu u Bugarskoj priredio još veće ponovivši rezultat iz prve utakmice. Pogotkom Jarija Niemija u 40. minuti finski je prvak osigurao mjesto u trećem pretkolu. Tako je Tampere preuzeo i ulogu nositelja u trećem pretkolu, a od Lige prvaka i ogromnog uspjeha za finski nogomet dijeli ga još samo Rosenborg iz susjedne Norveške.

Rangersi i drugi put pobijedili Zetu

Najuvjerljiviji su, uz Dinamo, bili škotski doprvaci Glasgow Rangers, koji su nakon 2:0 na domaćem terenu uspjeli pobijediti crnogorsku Zetu i u gostima. Rangersi su slavili 1:0 pogotkom DaMarcusa Beasleyja, a u trećem pretkolu vjerojatno će igrati protiv Crvene Zvezde, koja večeras u Tallinu brani beogradskih 1:0.

Nešto teži posao imao je Kopenhagen. Danci su branili mršavih 1:0 iz prve utakmice, a pogotkom Yitzhakija u 60. minuti izraelski Beitar je na domaćem terenu uspio izboriti produžetke. U produžecima su ipak uspješniji bili Danci, koji su pogotkom Marcusa Allbacka u 97. minuti izborili treće pretkolo, u kojem ih čeka Benfica.

Sarajevo na pragu trećeg pretkola

Veći dio uzvratnih utakmica drugog pretkola Lige prvaka ipak se igra danas, a najzanimljiviji će biti susret Sarajevo - Genk. Nakon velike pobjede Sarajeva u gostima, posao Belgijancima na prepunom Koševu sigurno neće biti lak. Uspije li Sarajevo obraniti prednost s gostovanja, za ulazak u Ligu prvaka borit će se s kijevskim Dinamom.

Jučerašnje utakmice (u zagradama je ukupni rezultat nakon dvije utakmice)

Dinamo - Domžale 3:0 (5:2)
Zeta - Rangers 0:1 (0:3)
Levski - Tampere 0:1 (0:2)
Beitar - Kopenhagen   1:1 prod. (1:2)

Na rasporedu u srijedu (u zagradama rezultati prvih utakmica)

Šahtjar  - Pyunik (2:0)
Elfsborg - Debrecen (1:0)
Steaua - Zaglebie (1:0)
Sarajevo - Genk (2:1)
Sheriff - Bešiktaš (0:1)
Salzburg - Ventspils (3:0)
Rosenborg - Astana (3:1)
BATE - Hafnarfjördur (3:1)
Levadia - Crvena zvezda   (0:1)
Slavia - Žilina (0:0)


Foto:AFP

Pročitajte više