Tarzan: Da je Allofs bio tu, valjda bih ga vidio

KLAUS ALLOFS već dugo vremena drži otvorenu vezu s Maksimirskom. Zeleno-bijeli iz Bremena prate razvoj Marija Mandžukića, ali sasvim je razumljivo da čovjek koji brine o karijeri najvrjednijeg Dinamovog eksponata informacije drži pod ključem.

Slično je i bilo i u veljači, kada su njemački mediji plasirali priču o tihom pokušaju Allofsa da odvede Mandžu na Weserstadion. Navodno je Werder bio spreman iskeširati devet milijuna eura, ali se Zdravko Mamić odbio odreći igrača koji mu treba za novi pokušaj proboja u Ligu prvaka.

Ne treba biti duboko involviran u strujanje glasina među izvorima bliskih jednoj, drugoj ili trećoj strani da bi spoznali kako Mamića isto pitanje muči i ovih dana. Samo on zna hoće li Mandžukića prodati Werderu ili će mu uljudno objasniti da Maksimiru duguje još jedan europski san. Pitanje je i je li Werder zaista spreman isplatiti 10 milijuna eura za 23-godišnjeg igrača kojega krase velika nogometna inteligencija, ali proporcionalno velike oscilacije. Bremen je lijepo zaradio prodajom Diega u Juventus (više od 33 milijuna eura), ali zna se da ako Nijemci troše, to rade sistematski.

Ivan Cjetković ne da se dovući na tanak led. Ostao je zakopčan na upit je li se na Kupu Uefa u Istanbulu susretao s Allofsom, prešutio je sve napise o njemačkoj ofenzivi. Može se takav stav protumačiti kao klasična procedura prilikom pregovora, ali Tarzan će istaći iznimno popularnu rečenicu proteklih dana: "Možemo razgovarati iza 7. lipnja". Tada je na rasporedu susret s Ukrajinom.

Ali što je s pričom o posjeti Allofsa Maksimiru ove nedjelje? Je li sportski direktor Werdera pogledao gradski derbi Dinamo-Zagreb i kasnije se zaputio na razgovor s braćom Mamić?

Mandžukić nakon susreta sa Zagrebom nije želio reći je li mu to posljednji na Maksimiru, prebacio je mikrofone svom zastupniku.

"Gospodina Allofsa nisam vidio na Maksimiru. A vjerujem da bih ga vidio da je bio ovdje. Ne želim govoriti prije 7. lipnja i vjerujem da je Mariju jako teško biti u vrtlogu glasina dok je ispred njega važna utakmica uzvrata finala Kupa. Treba odraditi kraj prvenstva, potvrditi duplu krunu, a onda slijedi ono najvažnije - utakmica s Ukrajinom u Zagrebu. Vrijeme je da Mandžukić konačno debitira od prve minute u dresu hrvatske reprezentacije.", ističe Cvjetković.

Izbornik Slaven Bilić za sada mu je obećao minutažu u ključnoj kvalifikacijskoj utakmici.

D.R.
Foto: Cropix

Pročitajte više