Ivanović nadmudrio Spahiju

KOŠARKAŠI TAU Ceramice pobijedili su u drugome četvrtfinalnom dvoboju madridskog Final Eight turnira Kupa kralja Pamesu iz Valencije 82:66.

Momčad Nevena Spahije držala se sve do početka posljednje četvrtine, koju je moćnija baskijska momčad dobila 28:16.

U pobjedničkom sastavu Duška Ivanovića najbolji je bio 24-godišnji brazilski centar Tiago Splitter s 20 poena i deset skokova, igrač kojem je prije samo dva tjedna od posljedica leukemije u Brazilu umrla mlađa sestra Michelle, također košarkaška reprezentativka Brazila.

Sergi Vidal dodao je 17 poena, četiri skoka i dvije asistencije. Stanko Barać nije ulazio u igru s klupe za rezervne igrače.

U Spahijinom je sastavu s 13 poena i pet skokova najbolji bio srpski centar Kosta Perović.

Spahija nije želio tražiti uzroke porazu u činjenici da je čitav njegov sastav kroz četrdeset minuta samo tri puta izvodio slobodna bacanja. Usporedbe radi, samo je Tiago Splitter iz pobjedničke momčadi na “penale” pucao 15 puta.

"Španjolska liga je najjače košarkaško natjecanje u svijetu nakon NBA lige. Istina je da nikada nisam vidio da jedna momčad gađa samo tri slobodna bacanja, no spreman sam analizirati igru svoje momčadi, a ne suđenje", kazao je hrvatski trener i zaključio:

"TAU Ceramica zasluženo je pobijedila u ovoj utakmici. Mi smo bili bolji punih 30 minuta, no to nije dovoljno da se savlada tako jaka momčad."

Košarkaški Kup kralja, četvrtfinale:

Real – Barcelona 75-83

TAU Ceramica – Pamesa 82-66

Petak:

Unicaja – Gran Canaria

Estudiantes - Joventut

 
 

Pročitajte više