T-Com Cro Team poražen od Bayerna

MOMČAD T-Com Cro Teama poražena je na humanitarnoj utakmici u Maksmiru. Ekipa najboljih igrača četiriju hrvatskih prvoligaških klubova izgubila je od njemačkog prvoligaša sa 0:2.

Iako su hrvatski nogometaši imali nekoliko odličnih prigoda, ne samo za izjednačenje, već i za vodstvo, lopta večeras jednostavno nije htjela u mrežu Bayerna. Previše propuštenih prigoda glavni je dojam humanitarne utakmice na kojoj je prikupljeno 400.000 kuna za potrebe nezbrinute djece, zbog čega je utakmica bila i organizirana.

Utakmica je započela s nekoliko minuta zakašnjenja, a početak susreta bio je obilježen dosta ofenzivnom igrom domaćih nogometaša.

Nogometaši T-Com Cro Teama imali su već na početku susreta dvije odlične prilike. U 2. minuti Ivan Bošnjak je lijepo pucao prema Kahnovom golu, ali Nijemci su taj napad uspjeli zaustaviti.

Prvu pravu priliku hrvatski igrači su imali već u 8. minuti. Bošnjak je odlično utrčao na centaršut, pretrčao vratara Kahna, ali je obrana Bayerna u zadnji tren spasila svoj prazan gol.

S druge pak strane, igrači bavarskog kluba svoje prilike nisu dobro iskoristili tako da vratar Turina nije imao previše posla. U 19. minuti je Ze Roberto pucao slobodni udarac s 25 metara udaljenosti, ali je lopta otišla visoko preko živog zida, ali i Turininog gola.

No, iako su domaći igrači prezentirali bolju igru, Bavarci su u 25. minuti uspjeli proći hrvatsku obranu. Strijelac prvog gola za goste bio je Ze Roberto koji je ostao sam na lijevoj strani, odlično primio ubačaj Makaaya i zabio gol za minimalno vodstvo Bayerna.

Nastavkom utakmice dominiraju igrači Bayerna koji su nekoliko puta zaprijetili vratima Ivana Turine, međutim rezultat je ostao nepromijenjen.

Najopasniji među Bavarcima je Roy Makaay koji je u 26. minuti pokušao glavom matirati našeg vratara, a još jedan snažan udarac prema Turini isti je igrač uputio u 36. minuti, ali bez uspjeha.

Nekoliko trenutaka ranije Da Silva je izveo slobodan udarac, a njegovu je loptu uhvatio Bošnjak koji je lijepo pucao glavom prema njemačkim vratima. Lopta nažalost nije ušla u gol, tako da je rezultat ostao nepromijenjen.

Nekoliko minuta prije kraja prvog poluvremena Da Silva i Bošnjak našli su se sami pred Kahnovim vratima, ali akciju je prekinuo linijski sudac koji je svirao zaleđe.

Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata.

Na početku drugog dijela utakmice s travnjaka su istrčali Da Silva i Vukman koje su zamijenili Brkljača iz Varteksa i Benko iz Varteksa. Dvije minute kasnije u igru je ušao još jedan Zagrebov igrač, a riječ je o BiH reprezentativcu Senijadu Ibričiću.

U nastavku igre naši su igrači pritisnuli Bavarce tako da su u 48. i 54. minuti imali dvije dobre prilike u kojima je glavnu riječ imao Benko, ali nažalost opet bez zgoditka.

U sljedećih 20-ak minuta susreta hrvatski igrači uglavnom su diktirali tempo susreta, međutim njemačka obrana nije popustila. U 63. minuti odlično je pucao Mitu, ali je lopta prešla svega nekoliko centimetara preko vratnice Bayerna.

Rezultat 2:0 gosti su postigli u 77. minuti pogotkom Makaaya koji je iskoristio pogrešku Srebrenka Posavca. Varteksov se igrač neodgovorno loptom poigravao pred domaćim vratima, što je njemački napadač najstrože kaznio.

U 82. minuti napadač Zagreba Bartolović brzo je potegnuo loptu prema protivničkom 16-ercu, ali je zaustavljen Luciinim faulom. Nažalost, samo dvije minute kasnije Bartolović nije iskoristio 100-postotnu prigodu, i rezultat ostaje 0:2.

Posljednje minute susreta bile su vrlo uzbudljive. Momčad T-Com Cro Teama našla se još dva puta u odličnim prigodama, ali lopta, kao začarana, ne ulazi u gol Nijemaca.

Njemačka momčad u završnicu susreta ušla je mirno, a niti dvije minute sudačke nadoknade nisu pomogle momčadi T-Com Cro Teama da smanji razliku i zabije barem počasni zgoditak.

Na kraju je trener Bayerna Felix Magath sa zadovoljstvom mogao zaključiti kako su njegovi puleni odigrali dobru utakmicu, dok izborniku T-Com-ovog tima Tomislavu Iviću ostaje utješna činjenica da je ovim susretom prikupljena lijepa količina novca za nezbrinutu djecu.

Početni sastavi:

T-Com Cro Team: Turina, Čutura, Drpić, Ćorluka, Cesar, Mamić, Bošnjak, Modrić, Mitu, Vukman, Da Silva, u igru su još ušli Vrdoljak, Posavec, Ibričić, Brkljača, Benko i Bartolović

Bayern: Kahn, Lucio, Karimi, Makaay, Ze Roberto, Ballack, Jeremies, Salihamidžić, Hargreaves, Ismael, Guerrero

Pročitajte više