Tek je došao u Milan, a već ga tjeraju: Mihajlović potrošio bogatstvo za dno ljestvice

Foto: Hina

JEDAN od najtrofejnijih klubova u povijesti nogometa, AC Milan, godinama ne pronalazi načina kako izaći iz nezapamćene krize. Posrnuli velikan iz sezone u sezonu tavori u prosječnosti Serie A, a ceh uglavnom plaćaju treneri. Nakon  što su u kratko vrijeme otkaz dobili nekada veliki igrači milanskog kluba Clarence Seedorf i Pippo Inzaghi, ove sezone na klupu je sjeo bivši izbornik Srbije Siniša Mihajlović.

Uprava kluba srpskom stručnjaku dovela je pojačanja kao nikad u posljednjih desetak godina. Carlos Bacca je iz Seville došao za 30 milijun eura, Alessio Romagnoli je plaćen Romi 25 milijuna, a Andrea Bertolacci iz Genoe je doveden za 20 milijuna. Jedino je Luiz Adriano dres Šahtjara zamijenio za nešto manji iznos jer ga je vlasnik ''Rudara'' iz Donjecka nagradio zbog činjenice što je Brazilac najbolji strijelac ukrajinskog kluba u povijesti.
 
No, usprkos svemu, Milan nikako na zelenu granu. Nakon sedam odigranih kola Serie A nalazi se na bijednom 11. mjestu sa svega devet bodova.
 
U nedjelju su Rossoneri na svom San Siru doživjeli pravu blamažu kad ih je Napoli deklasirao sa čak 4:0, a talijanski mediji počeli su špekulirati da je Mihajlović već postao bivši.
 

Premda se kao nasljednik Srbina u prvi plan gura Luciano Spaletti, Mihajlović je izjavio kako nema namjeru svojevoljno odstupiti.
 
''Klub je taj koji donosi odluke, no ja sigurno neću podnijeto ostavku. Uvjeren sam da mogu pronaći način kako izaći iz krize. Radio sam to u drugim klubovima, napravit ću to i u Milanu. Jedino tražim vrijeme'', rekao je Mihajlović.
 

Pročitajte više