Telegraph: Engleska mora biti vrlo oprezna uoči utakmice s Hrvatskom

BRITANSKI Telegraph i prije početka Europskog prvenstva osvrće se na susret trećeg kola skupine B između Hrvatske i Engleske.

Otto Barić rekao je, piše Telegraph, da je Dado Pršo prvo ime hrvatske reprezentacije, pa u skladu s tim Sven Goran Eriksson mora složiti momčad za susret s Hrvatskom koji je na rasporedu 21. lipnja u Lisabonu.

Iako je Hrvatska reprezentacija 1998. godine osvojila treće mjeset na svijetu, momčad koja će sudjelovati na ovom Europskom prvenstvu nije dobra kao ona iz ´98, ali Dado Pršo mogao bi postati novi Davor Šuker, koji je ´98. osvojio Zlatnu kopačku. To je bio Šukerov najveći uspjeh, nikada ponovljen.

Za Pršu se ne može reći da je mlad, ali njegovih 29 godina znači samopouzdanje.

"Naravno, da očekujem puno. Nismo došli u Portugal na godišnji odmor. Svi moramo vjerovati u uspjeh", rekao je Pršo, prenosi Telegraph.

Engleska mora svakakao biti na oprezu, pogotovo ako će susret protiv Hrvatske odlučivati o prolazu u četvrtfinale. Svi se sigurno sjećaju kako je Pršo Deportivu zabio četiri gola u Ligi prvaka, a bio je i ključni igrač kada je Hrvatska pobijedila Sloveniju i plasirala se na EURO.

Teško je naći način kako bi bilo najbolje zaustaviti Pršu, a pogotovo zato što nije igrao protiv Engleske kada su reprezentacije igrale prijateljsku utakmicu. Ne može imati tzv. flastera, jer hrvatski napadači konstatno mijenjaju mjesta, a i igrači iz sredine znaju doći naprijed. Možda bi Steven Gerrad mogao dobiti zadatak da tek pred kraj moguće akcije napadne Pršu i ne da mu da završi akciju.

Iako se Hrvatska plasirala na Europsko prvenstvo zahvaljući tome što je imala puno sreće  - prilično je neočekivano pobijedila Bugarsku navodi Telegraph, na Europskom prvenstvu očekuju puno, i uvjereni su kako mogu ostvariti dobar rezultat. Uz Pršu važni igrači su dobri trkači Niko Kovač i Tomislav Šokota, tvrdi Telegraph.

Hrvatska ima bogatu nogometnu povijest. Hrvati znaju jako dobro improvizirati, i Englezi trebaju biti vrlo oprezni uoči utakmice s Hrvatima. 

"Očekujem da budemo prvi u skupini i uzmemo jednu medalju u Portugalu. Stvarno mislim tako. Mislim da možemo napraviti puno, i mislim da možemo iznenaditi svakoga. Mnogi smatraju da nemamo šanse otići tako daleko, no ja sam siguran da možemo - kao i 1998.", zaključio je Telegraph tekst Pršinom izjavom.

Pročitajte više