Teletović vodio Caju Laboral do pobjede kod Himkija



KOŠARKAŠI Caje Laboral svladali su na gostovanju Himki 94:83 u utakmici 4. kola Euroligine skupine H Topa 16, u kojoj se natječe i zagrebačka Cibona.

Cibosi su, podsjetimo, u srijedu poraženi u Draženovu domu u kojem je nakon izjednačene utakmice pobjedu 97:94 slavio pirejski Olympiacos.

U četvrtak je nastavljeno prestižno klupsko europsko košarkaško natjecanje, a prvu utakmicu odigrali su ruski i španjolski predstavnik. Premda je Himki u susret ušao sa statusom favorita i boljim omjerom pobjeda i poraza (2:1, Caja 1:2), španjolski je sastav bio taj koji je dominirao susretom i ostvario rezultatski uvjerljivu pobjedu.

Najzaslužniji za nju bio je Mirza Teletović s 25 koševa, a dobar je bio i centar hrvatske košarkaške reprezentacije Stanko Barać koji je u manje od 25 minuta provedenih na parketu, uz šut 5/6, susret okončao sa deset poena, četiri asistencije i tri skoka.

Za Himki je Keith Langford ubacio 27 koševa, a imao je i pet uhvaćenih lopti.

Konačno pobjeda Žalgirisa

Domaćom pobjedom Žalgirisa nad Unicajom, a bilo je 89:84, kompletirano je 4. kolo skupine G Euroligina Topa 16. Prva je to pobjeda Žalgirisa u nastavku natjecanja...

Sastav iz Kaunasa do nje su vodili Pocius i Salenga sa po 17 poena.

Jednako toliko ubacio je Robert Archibald u trećem porazu Unicaje u nastavku natjecanja.

Hrvatski košarkaš u redovima Žalgirisa Mario Delaš nije u 5 i pol minuta provedenih na parketu uspio popuniti niti jednu statističku rubriku, osim one osobnih pogrešaka (3).

Pročitajte više