Tenis: Šprem na Venus, Karlović na Lopeza

OVAJ tjedan bit će izuzetno uzbudljiv za hrvatski tenis jer na WTA turniru u Zuerichu i ATP u Madridu nastupa čak petero hrvatskih predstavnika.

U švicarskom Zuerichu čast hrvatskog tenisa branit će Karolina Šprem i Jelena Kostanić, koja je imala dosta sreće, budući da je u 3. kolu kvalifikacija od Ane Ivanović iz SCG, ali je ipak upala u glavni turnir kao "lucky loser" zahvaljujući odustajanju Lindsay Davenport.

Kostanić će u 1. kolu za protivnicu imati Argentinku Paolu Suarez, s kojom se dosad nije sastajala, dok naša najbolja tenisačica Šprem ide na Amerikanku Venus Wiliams. Varaždinka je negdašnju prvu tenisačicu svijeta ove godine svladala u 2. kolu Wimbledona, a Amerikanka ju je ranije pobijedila u polufinalu Berlina. Šprem je dosad u Zuerichu igrala samo jednom, izgubivši lani od Molik, dok će Kostanić ovo biti četvrti dvoboj u Zuerichu, gdje je 1999. igrala drugo kolo.

U Madridu se igra 2.425 milijuna eura vrijedan ATP Masters Series turnir na kojem nastupaju Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlović. Prvi će na teren u ponedjeljak oko 21 sat po hrvatskome vremenu Ančić, koji igra sa Amerikancem Mardyem Fishom, koji je Splićanina lani pobijedio u Stockholmu u jedinome njihovu međusobnom susretu. Karlović i Ljubičić igraju sa novim mladim zvijezdama ATP Toura - Ljubo sa Čehom Tomasom Berdychom, a Ivo sa Španjolcem Felicianom Lopezom, pobjednikom prošlotjednog turnira u Beču. Karlović je slavio u oba dosadašnja dvoboja sa Lopezom, ove godine u Cinncinatiu i Wimbledonu.

Prošle godine je u Madridu igrao samo Ljubičić i izgubio u 1. kolu od Južnoafrikanca Waynea Ferreire.

Pročitajte više