Tenisku sezonu otvaraju Kostanić, Šprem i Ančić

TENISKA sezona 2006. započela je u prvoga dana nove godine u australskom Gold Coastu, gdje se igra WTA turnir vrijedan 175.000 USD, a godina će za hrvatski tenis započeti 2. siječnja kada će na terene Mario Ančić, Karolina Šprem i Jelena Kostanić.

Zapravo je Kostanić već službeno otvorila sezonu jer je uspješno prošla dva kola kvalifikacija za 145.000 USD vrijedan WTA turnir u novozelandskome Aucklandu, a u ponedjeljak će se boriti za ulazak u glavni turnir.

U prvom je kolu Kostanić bila bolja od Čehinje Stricove 6:1, 6:3, potom je pobijedila Južnoafrikanku Grandin 6:0, 3:6, 6:2, a zadnja prepreka bit će joj Amerikanka Ashley Harkleroad, koju je pobijedila 2004. u Stanfordu.

U Gold Coastu Karolina Šprem će igrati sa protivnicom iz kvalifikacija, a to će biti crnoputa 22-godišnja Amerikanka Angela Haynes, s kojom Varaždinka dosad nije igrala.

Mario Ančić sezonu otvara u ponedjeljak u Adelaideu protiv Francuza Arnauda Clementa, s kojim nema dobar omjer. Mario je izgubio u oba međusobna susreta - 2002. u Indianapolisu i 2004. u Davis Cup dvoboju, a da pritom nije osvojio ni seta.

U Adelaideu najvjerovatnije u utorak igra i Ivo Karlović, a njegov protivnik je Argentinac Juan Ignacio Chela, od koga je izgubio u Davis Cup dvoboju 2002.

Sportaš Hrvatske za 2005. Ivan Ljubičić prvi je nositelj turnira u indijskome Chennaiu, a u prvom kolu će igrati sa 74. tenisačem svijeta Španjolcem Guillermom Garcia-Lopezom, kojeg je pobijedio 2004. u Valenciji.

Početak godine "iz snova" imale su češke tenisačice jer su Kukalova, Šafarova i Benešova pobijedila u prvom kolu, dok je ispala šesta nositeljica Japanka Sugijama.


1. kolo Gold Coasta:
Klara Kukalova (Češ/7) - Meghann Shaughnessy (USA) 6:4, 6:4;
Lucie Šafarova (Češ) - Ai Sugijama (Jap/6) 6:1, 6:2;
Aiko Nakamura (Jap) - Antonella Serra Zanetti (Ita) 2:6, 6:4, 6:3;
Iveta Benešova (Češ) - Sophie Ferguson (Aus) 7:5, 6:2;
Na Li (Kina) - Roberta Vinci (Ita) 6:4, 6:0

Pročitajte više