Teorija zavjere: Jedino Al-Jazeera i SRG neometano prenosili jučerašnje polufinale?!

UEFA još uvijek nema službenog objašnjenja za nestanak televizijskog signala za vrijeme polufinalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva između Njemačke i Turske.

Vrhovno nogometno tijelo Europe, odnosno njen glasnogovornik Wolfgang Eichler, nisu se mogli točno očitovati na pitanje zbog čega je došlo do prekida u emitiranju utakmice, tek su dali pretpostavku da je problem uzrokovao udar munje u Beču kojeg je pogodilo nevrijeme.

"Signal je nestao nekoliko puta u drugom poluvremenu i mi još uvijek istražujemo zbog čega je do toga došlo. Pretpostavljamo da je razlog nevrijeme u Beču", piše u Uefinom priopćenju.

Utakmica se igrala u Baselu, međutim signal se, iz bečkog televizijskog centra, disperzira u ostatak svijeta. Gledatelji su između osalog ostali uskraćeni za drugi njemački pogodak koji je Miroslav Klose zabio u 79. minuti. Osim televizija bez signala su ostali i svi internetski prijenosi.

Al-Jazzera imala signal?!

Gotovo nevjerojatan podatak je da su jedine dvije TV postaje koje nisu ostale bez prijenosa arapska Al-Jazeera i švicarska televizija SRG iz Zuericha. Uefa nije mogla objasniti niti ovu čudnu informaciju pa se svjetski mediji ironično pitaju šalje li se signal Al-Jazeere i dalje podzemnim kanalom. Mnogi su u tom podatku našli i materijala za razne teorije zavjere kao i naklapanja da se radilo o nekoj vrsti medijskog terorizma.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više