Terim: Kad je Klasnić zabio tjerao sam igrače u napad

FATIH TERIM je i dalje u sedlu, kao i njegovi turski nogometaši koji upadaju u nemoguće situacije i konstantno iz svake izlaze kao - pobjednici.

Protiv Hrvatske su pobijedili u najinfarktnijoj utakmici dosad. Primili su pogodak u 119. minuti, ali su izjednačili doslovno u posljednjoj sekundi i nakon toga bili bolji u izvođenju jedanaesteraca.

"Ovo što smo dosad napravili nas stavlja u poziciju posebnih, jedinstveni smo u turskoj nogometnoj povijesti jer iza sebe imamo strašne tri pobjede" - rekao je turski izbornik Fatih Terim i dodao:

"Mi se, jednostavno, samo borimo i borimo i borimo. Ne odustajemo, niti se predajemo. Stvarno mislim kako svi ljudi, u domovini, u Turskoj, mogu biti ponosni na nas."

"U nogometu se ne smiješ predati do posljednjeg sučevog zvižduka. Zato i je tako zanimljiv. Pokušao sam u igrače usaditi svoju filozofiju: nema predaje i nikad se ne smiju bojati poraza ili promašaja. Ako se bore do kraja" - rekao je Terim.

"Kad smo primili gol vidio sam neke igrače da leže na podu. Rekao sam Ardi da uzme loptu iz gola, a Tuncayu da krene u napad. Nije još bilo gotovo" - govori turski izbornik što se događalo nakon Klasnićevog gola.

"Nije lako stalno se vraćati. Nadam se da ćemo protiv Njemačke povesti i da ćemo onda uživati u igri." - dodao je Terim.

Totalsport/A.H.
Foto: Index/AFP

Pročitajte više