Terorist iz Bruxellesa ukrao identitet bivšeg nogometaša Intera

Screenshot (GazzettadelloSport)

KHALID EL BAKRAOUI, jedan od odgovornih za teroristički napad u Bruxellesu, ukrao je identitet mladog nogometaša Intera Ibrahima Maaroufija.
 
El Bakraoui je koristio lažnu putovnicu s Maaroufijevom fotografijom i podacima, te je s njom i ušao u Italiju, piše Gazzetta dello Sport.
 
Prema istom izvoru terorist je sletio na aerodrom u Trevisu 23. srpnja prošle godine, a potom je tuđom kreditnom karticom platio noćenje u hotelu nedaleko od Venecije.
 
Dan kasnije odletio je prema Grčkoj gdje se susreo s Barijem Salahom Abdeslamom, organizatorom terorističkog napada na Pariz četiri mjeseca kasnije. El Bakraoui je koristio Maaroufijev identitet i prilikom iznajmljivanja stana u Charleroiu, a obojica su Belgijci marokanskog porijekla.
 
Maaroufi je debitirao za Inter prije deset godina, ali nije se uspio nametnuti u milanskom klubu. Danas igra u belgijskom niželigašu FC Schaerbeeka.
 

 
Podsjetimo, El Bakraoui se raznio u metrou u Bruxellesu, dok se njegov brat Ibrahim raznio u zračnoj luci. Poginulo je 35 ljudi, a više od 300 je ranjeno.
 

Pročitajte više