Terry: Sve smo izgovore odavno istrošili

ZA KAPETANA engleske reprezentacije Johna Terryja, svi su izgovori istrošeni. Englezi danas idu samo i isključivo na pobjedu. A pravi način da se do nje dođe je agresivnost na terenu, smatra Terry. Gotovo je s pristojnim ponašanjem.

"Pitate me ponašaju li se moji suigrači na terenu previše pristojno? Mogu vam reći da se to pitanje pojavilo na reprezentativnim sastancima. U klupskom ste nogometu svaki dan sa svojim suigračima pa ih možete bez problema psovati i vikati na njih, jer znate da će se kasnije sve već riješiti. S reprezentacijom je malo drukčije, ali ključno je da i ovdje postignemo takve odnose. Igrači uistinu moraju malo više vikati jedni na druge. Ljudi koji su to primijetili potpuno su u pravu. Kao kapetan ja prvi moram potaknuti ljude da izraze ono što im je na pameti, viču i deru se jedni na druge. Komunikacija među igračima ključna je stvar.", rekao je Terry engleskim medijima.

McClarenu bi dodatan problem mogla predstavljati i činjenica da su njegovi igrači još pomalo umorni. Gotovo polovica momčadi sudjelovala je u polufinalnim utakmicama FA kupa, a samo dva dana ranije igrali su i prvenstvene utakmice. Terry ipak misli da su igrači spremni i željni pobjede.

"Spremni smo i odmorni za utakmicu s Izraelom. Iako je većina igrača igrala FA kup, to nije nikakva izlika. Imali smo dva ili tri dana za odmor, trenirali smo nešto lakše i sad smo spremni za igru. Sve smo izgovore odavno istrošili, ne možemo se pozivati na umor ili na to da je Izrael u gostima teško pobijediti. Moramo ostvariti rezultat", kaže Terry.

A Terry smatra da će baš takvo razmišljanje, o pobjedi pod svaku cijenu, biti ono što će presuditi u ovoj utakmici jer Engleska ima dovoljno kvalitetnih igrača, koji mogu igrati najbolje kad je to najpotrebnije.

"Naravno da sam pomalo nervozan, cijela će nas zemlja gledati. Pritisak je nešto veći nego inače, ali dosad smo već svi na njega navikli. Ovo su igrači koji igraju nogomet na najvišem nivou, u Premier ligi i u Ligi prvaka. Igrati za englesku reprezentaciju je vrhunac za svakog igrača i baš zato smo ovdje. Svi smo mi igrači koji mogu igrati vrhunski nogomet i nositi se s pritiskom. Nisam uopće razmišljao o porazu ili njegovim posljedicama, ja ne razmišljam na takav način. Moramo vjerovati u sebe i razmišljati samo o pobjedi jer to je ono po što smo došli", govori Terry.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više