Teško je vjerovati, ali na ovom velikom natjecanju neće biti Nikole Karabatića

Foto: EPA-EFE

OPERACIJA lijevog stopala izbacila je Nikolu Karabatića iz kombinacija za Svjetsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

Ovo mu je prvo veliko natjecanje otkako igra za reprezentaciju koje će propustiti. Dosad je sudjelovao na svim europskim i svjetskim prvenstvima, kao i na Olimpijskim igrama od 2003. godine, otkako je član reprezentacije. 

Sredinom listopada slavni Francuz iznenadio je objavom u kojoj je napisao da se nalazi u bolnici uoči operacije.

Zbog toga ne može igrati minimalno četiri do šest mjeseci.

"Bol je bila prejaka. Teško je i vrlo razočaravajuće... Pokušavao sam stiskati zube, ali nije bilo dovoljno. Mogao sam pogoršati ozljedu i možda prijevremeno prekinuti karijeru. Tužan sam jer propuštam prvo svjetsko prvenstvo u svojoj karijeri, ali druge mogućnosti nisam imao", rekao je 34-godišnji PSG-ov lijevi bek.

 

Francuska je dvostruki uzastopni svjetski prvak. U grupnoj fazi svrstana je u grupu A s Njemačkom, Rusijom, Srbijom, Brazilom i Korejom.

Karabatić, jedan od najvećih rukometaša svih vremena, za Francusku je od 2002. odigrao 289 utakmica i zabio 1149 golova.

Pritom je osvojio dva olimpijska zlata i jedno srebro, četiri svjetska zlata i dvije bronce te tri europska zlata i dvije brončane medalje.

Za PSG igra od 2015. godine, a prezime Karabatić na ovoj će smotri braniti njegov mlađi brat Luka.

Pročitajte više