Testovi potvrdili: Astori je mogao izbjeći smrt

VIŠE od devet mjeseci prošlo je od šokantne smrti kapetana Fiorentine Davidea Astorija, koji je preminuo u snu dan uoči utakmice. Njegova smrt potresla je cijeli nogometni svijet, a sada talijanski La Nazione otkriva da je branič ranije bio na pretragama koje su pokazivale probleme sa srcem i da je mogao biti spašen.

"Astori je imao dva elektrokardiograma, u srpnju 2016. i srpnju 2017. Pretrage su pokazale ventrikularne ekstrasistole s dvije morfološke tvorbe. Točnije, preskakanje sa srca s ishodištem u srčanim klijetkama. To je mogao biti trag i dokaz da njegovo srce nije radilo kako treba", piše La Nazione.

Njegovi otkucaji srca nisu bili pravi, a jedan od onih koji je nakon svega dao mišljenje jeste profesor Domenico Corrado sa Sveučilišta u Padovi, koji vjeruje da je Astori trebao biti podvrgnut detaljnijim pretragama te kako je njegova smrt mogla biti izbjegnuta. 

Povodom svega oglasio se i tužitelj Giuseppe Creazzo koji je otvorio novu istragu protiv dva liječnika zbog smrti kapetana Viole. 

Astori je rođen 7. siječnja 1987. godine. Karijeru je započeo u Milanu gdje nije dobio prvu priliku pa je dva puta poslan na posudbe. Sa San Sira je 2008. preselio u Cagliari, gdje se zadržao šest godina kada je preselio na posudbu u Romu. Na Olimpicu je proveo jednu sezonu, a od 2015. je nosio dres Fiorentine.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 14 utakmica, debitiravši pod vodstvom Cesarea Prandellija 2011. protiv Ukrajine u Kijevu. Posljednji put je dres Azzurra nosio 5. rujna 2017. protiv Izraela u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Pročitajte više