Tetovirani Hrvat spasio je srpske vaterpolo klince od batina: "Ne dirajte tu djecu"

Foto: Index (na fotografiji trener VK Partizana Zoran Bratuša i predsjednik VK Medveščak Zoran Curiš) 

KADA smo razgovarali s trenerom kadeta Partizana koji su prošlog tjedna pretučeni u Zagrebu kod McDonaldsa na Kvaternikovom trgu bio je ljut na novinare zbog količine dezinformacija kojima je popraćen incident. Zoran Bratuša kazao nam je da napadači nisu koristili šipke i da situacija nije bila dramatična kao što je prikazano. Smirivao je tenzije i istaknuo da se ovakav incident mogao dogoditi bilo gdje.

"Dolazimo na ovaj turnir 29 godina i nikada nismo imali problema", rekao nam je Bratuša kojeg smo ulovili u poslijepodnevnom druženju s organizatorom turnira, predsjednikom VK Medveščak.

U incidentu su lakše ozljede zadobila petorica klinaca iz Srbije nakon što su ih napali još uvijek nepoznate osobe. Index je jutros konačno dobio i službene informacije iz policije, koja traga za napadačima. Potvrdili su nam da je u tučnjavi korištena tjelesna snaga te da su mladići srbijanske nacionalnosti lakše ozlijeđeni, a dvojici je ukazana hitna liječnička pomoć.

Bakljama ih nisu pržili, samo strašili 

Trener Partizana za srpski Alo jutros je spomenuo kako su napadači imali baklje te nosili obilježja Bad Blue Boysa.

"Bakljama nisu pržili, nego samo strašili dečke. Nakon pet minuta pojavio se neki krupni, tetovirani Hrvat i rekao im da se maknu. "Ne dirajte djecu", vikao je te se ispričao u ime Hrvata. Kazao da je Hrvati nisu takvi. Nisam bio prisutan, ali sam bio s djecom u policiji dok su davali izjave. Policija nam je kazala da imaju snimke te da će napadači uskoro biti privedeni", prenosi srpski list izjave Bratuše.

"Naši su se u krivom mjestu na krivo vrijeme. Jedan od napadača kazao im je da ne smiju nositi majice Partizana", dodao je srpski trener. 

Trojica mladića uspjela su pobjeći tijekom napada, jedan je zaradio prijelom prsta nakon udarca nogom, dok je jedan lakše ozlijeđen. 

Pročitajte više