Tevez: Trojica mojih igrača priznala su mi da ne znaju zbrajati i oduzimati

Foto: EPA

CARLOS TEVEZ preuzeo je u kolovozu argentinski klub iz prve lige Independiente. Ondje su ga dočekali neočekivani problemi. Rekao je da trojica njegovih igrača ne znaju osnove matematike, ali i obećao da će pokrenuti program da steknu osnovno obrazovanje. 

"Tri moja igrača priznala su mi da ne znaju zbrajati ni oduzimati. A igraju prvu ligu. To je siromaštvo. Možete dati ljudima hranu, pomoći im u puno stvari, ali znanje je prava moć. Ti dečki moraju znati pročitati ugovore koje potpisuju. Pokrenut ćemo projekt u klubu da mogu imati učitelja i da mogu nakon treninga dva sata provesti učeći", rekao je Tevez.

Tevezu je ovo drugi posao trenera u karijeri

Nekadašnjem napadaču West Hama, Manchester Uniteda, Manchester Cityja i Juventusa, koji je igračku karijeru započeo i završio u Boca Juniorsima, ovo je drugi trenerski posao u karijeri. Prošle je godine vodio argentinskog prvoligaša Rosario Central, ali je dao ostavku nakon što je bio pet mjeseci na klupi.

Kao igrač, Tevez je s Manchester Unitedom osvojio Ligu prvaka, s Bocom bio pobjednik Cope Libertadores, a ima i pet naslova državnog prvaka u dresovima Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Juventusa i brazilskog Corinthiansa. Za argentinsku reprezentaciju odigrao je 76 utakmica i postigao 13 golova, a najveći mu je reprezentativni uspjeh osvajanje zlatne olimpijske medalje u Ateni 2004.

 

Pročitajte više