Težak udarac za Elf. Njemačka ostala bez važnog napadača za SP

Foto: Profimedia

TEŽAK udarac za njemačku nogometnu reprezentaciju pred početak Svjetskog prvenstva u Kataru. Napadač Leipziga Timo Werner zbog teške ozljede propustit će nastup na Mundijalu koji počinje 20. studenog. 

26-godišnji napadač ozlijedio se u dvoboju 6. kola Lige prvaka protiv Šahtara, a njegova momčad slavila je s visokih 4:0 i osigurala plasman u osminu finala kao drugoplasirana momčad skupine iza Reala. Upravo je Werner asistirao za prvi pogodak svoje momčadi, koji je postigao Nkunku. 

"Pregledi su pokazali da su Werneru nastradali ligamenti u lijevom gležnju, zbog čega neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu. U sljedećim danima ćemo odlučiti o procesu oporavka", otkrio je RB Leipzig.

Kao alternativa izborniku Hansiju Flicku sad se nameće 17-godišnji Youssoufa Moukoko, koji ove sezone sjajno igra u Borussiji Dortmund. 

Njemačka će na Svjetskom prvenstvu igrati u skupini E sa Španjolskom, Kostarikom i Japanom, a ta se skupina križa sa skupinom F, u kojoj nastupa hrvatska nogometna reprezentacija.

Pročitajte više