"The Beast" sljedeći protivnik Cro Copa

30. OŽUJKA glavna borba na priredbi u Tokyu bit će borba između Mirka Filipovića i Boba Sappa. Cro Cop će se po K-1 pravilima boriti protiv 170 kg teškoga Sappa.

Iako je bilo najavljivano da će se Mirko boriti protiv Ernesta Hoosta, Hoost je odustao od borbe, pa su organizatori Mirku predložili borbu protiv Sappa.

Bob "The Beast" Sapp imao je tri borbe po K-1 pravilima. Francuz Cyril Abidi bio mu je prva žrtva, a zatim je dva put pobijedio najboljeg borca, prvaka K-1 Ernesta Hoosta.

Zanimljivo je da je Sapp na K-1 turniru pobijedio Hoosta, no radi ozljede Sapp nije mogao nastaviti daljnje borbe. Tako je Hoost kao "lucky looser" ponovo postao prvakom K-1 turnira pobijedivši u finalnoj borbi Jeromea le Bannera.

Budući da je Sapp donedavno trenirao američki nogomet, ali ga je radi ozljede koljena morao prekinuti trenirati, u borbama nema iskustava, niti je tehnički potkovan.

Jedina opasnost koja od njega prijeti je ako mu sjedne udarac na nezgodno mjesto, jer udarac od čovjeka koji ima 170 kg teško može proći bez posljedica.

Na početku borbe Sappa i Hoosta, Hoost je bio u prednosti.

Naime, udarcima u noge, Hoost je jako umorio Sappa, u nekim trenucima izgledalo je kao da će Sapp pasti.

No, Hoost je nakon toga promijenio strategiju, prestao je s low-kickovima, a Sapp ga je polako dokrajčivao teškim udarcima. Sapp je jako spor, dosta puta ga je i promašio, ali s nekoliko točnih udaraca Sapp je srušio Hoosta.

Iako još treba postići konačni dogovor s Japancima, Mirko se već počeo pripremati za borbu. Taktika protiv Sappa, po Mirku, su high-kickovi i udarci po nogama. Važno je da izdrži prve dvije runde, jer nakon toga Sapp više nema snage.

Mirku je već dulje vrijeme želja borba protiv Hoosta, Sappa, Le Bannera, Minotarura i ostalih, ali dobro je što će se protiv Sappa boriti po K-1 pravilima. 

Da se  bori po pravilima ultimate fighta, tko zna kako bi borba izgledala, jer je Sapp borac za ulitmate fight gdje je sve dopušteno.

Borba u parteru Sappova je najjača strana radi njegove mase. Svi borci imaju otprilike oko 100 kg mišića, (nekoliko više manje), dok Sapp teži čak 170 kg.

Rezultat ove borbe ovisi o Mirkovim daljnjim planovima, ako pobijedi pripremat će se za nekoliko ultimate fight borbi, a jedan od protivnika bit će mu veliki Antonio Nogueira Minotaur. Borba s Minotaurom predviđena je za kolovoz ove godine.

Pročitajte više