The Observer: Bilić menadžer mjeseca kolovoza

POPULARNI izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić još se jednom našao u fokusu britanskih medija. Renomirani britanski Guardian, putem svog satelitskog lista The Observer, izabrao ga je u svojoj anketi za menadžera mjeseca kolovoza.

>Otočani tvrde: "Bilić napušta Hrvatsku nakon utakmice s Engleskom"

Bilićeve vrline navedene su nekoliko kategorija, a akcent je stavljen na to da se radi o nacionalnom heroju koji je Hrvatskoj osigurao dvije pobjede protiv McClarenove Engleske u kvalifikacijama i udaljio ih od Eura. Prema njihovu mišljenju Bilić je više nego sposoban ponoviti uspjeh i već 10. rujna ostvariti novu pobjedu protiv, ovog puta, Capellovih izabranika.

Bilić u godinu dana zaradi koliko Capello u tjedan dana

Druga stavka na koju se osvrću britanski mediji jest plaća koju zarađuje Bilić na izborničkoj klupi Hrvatske, a koja je prema njihovu viđenju - sramotna. Fabio Capello zaradi u tjedan dana koliko Bilić zaradi kroz čitavu godinu - 125 tisuća funti. "Nešto ovdje nije kako treba", navodi The Observer.

Slaven Bilić je taktički genij i da je na Euru imao Eduarda da Silvu Hrvatska bi osvojila titulu najbolje reprezentacije Europe, uvjereni su Englezi.

Capello:  Hrvatski igrači igraju sa 100 posto, kako mentalno tako i fizički  

Ne čudi stoga činjenica kako je engleski izbornik Capello u velikom strahu pred utakmicu s Hrvatskom koja je "nabrijana" na Engleze i 10. rujna će sigurno tražiti pobjednu na Maksimiru.

"Trebali bi se ugledati na Hrvate i pronaći barem dio motivacije kakvu oni pokazuju. Karakteristika hrvatske reprezentacije je da igrači igraju sa 100 posto, kako mentalno tako i fizički, i to je ono što nama treba", kazao je Fabio Capello misleći pri tome kako je upravo Slaven Bilić zaslužan za dobro stanje u momčadi Hrvatske.

Bilić kao primjer autoriteta

Kao posljednja karakteristika Slavena Bilića koja se svidjela britanskim nogometnim stručnjacima navodi se demonstracija autoriteta, kada je uoči važne utakmice s Rusijom potjerao trojac Dario Srna, Boško Balaban i Ivica Olić nakon noćnog provoda udaljio iz momčadi.

R.J.
Foto: Index

Pročitajte više