BOKS

The Sun: Hrgović je izveo nokaut godine

FILIP HRGOVIĆ u subotu je ubilježio svoju 11. pobjedu u isto toliko mečeva profesionalne karijere. Nokaut protiv Grka Alexandrea Kartozije bio mu je već deveti u tih 11 borbi, a stigao je u drugoj rundi, nakon što se nedorasli Grk ispuhao i umorio.

Hrgovićevi promotori, Team Sauerland, na Twitteru su nakon meča uz snimku ključnog trenutka napisali: "Nokaut godine".

The Sun objavio priču o Hrgoviću i njegovu nokautu

Na tu se objavu navukao i engleski The Sun, koji je u naslovu napisao "pogledajte nokaut godine" i donio kratku priču o Hrgoviću kao boksaču od kojeg se u bliskoj budućnosti očekuje borba za naslov svjetskog prvaka.

The Sun podsjeća da je Hrgović vlasnik WBC-ova pojasa međunarodnog prvaka te da ima broncu s Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Prenijeli riječi bivšeg protivnika koji Hrgovića smatra novim Kličkom

Osim toga, engleski tabloid prenosi i riječi Hrgovićeva bivšeg protivnika Toma Littlea, koji je u razgovoru za Sky Sports najavio da će Filip biti iduća dominantna sila u teškoj kategoriji kad se Tyson Fury povuče te ga je usporedio s Vladimirom Kličkom.

"On se ističe kao boksač koji bi mogao imati dugu i uspješnu karijeru. Jako je, jako pametan. Nećete pronaći tako eksplozivnog teškaša koji udara tako snažno, osim Deontaya Wildera", rekao je tada Tom Little.

Mavrović: Vidio sam u puno težih nokauta

Za razliku od Sauerlanda, naš legendarni boksač Željko Mavrović nije toliko impresioniran.

"Bio je to ozbiljan nokaut, ali vidio sam i puno težih pa se ne mogu iščuđavati njegovoj brutalnosti", napisao je Mavrović u komentaru za Index dan nakon borbe.

Hrgovića nova, 12. borba karijere očekuje već 7. studenoga. Protivnik će mu u SAD-u biti Rydell Booker, s kojim se trebao boriti u terminu meča s Kartozijom, ali cijeli je event pomaknut za nešto više od mjesec dana zbog situacije s koronavirusom. Nakon toga, prije kraja 2020. godine Hrgović bi trebao imati još jednu borbu.

Pročitajte više