Thiem pobijedio Nishikorija: Treba mu poraz Federera u dva seta

Foto: EPA-EFE

U PRVOM susretu 3. kola skupine "LLeyton Hewitt" na završnom turniru tenisača u Londonu Austrijanac Dominic Thiem je svladao Japanca Keija Nishikorija sa 6:1, 6:4 i tako zadržao izglede za prolazak u polufinale. 

I Thiem i Nishikori su natjecanje u skupini okončali s omjerom pobjeda i poraza 1:2 te omjerom dobivenih i izgubljenih setova 2:4, a Austrijančeva sudbina ovisi o ishodu posljednjeg susreta u skupini u kojem se od 21 sat sastaju Švicarac Roger Federer i Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je s dvije pobjede u prva dva nastupa osigurao prolazak u polufinale. Thiemu je potrebna Andersonova pobjeda u dva seta, jer bi u tom slučaju o drugom mjestu u skupini odlučivao omjer osvojenih i izgubljenih gemova između njega, Federera i Nishikora, jer bi svi imali po pobjedu i dva poraza uz dva osvojena i četiri izgubljena seta.

Ako Federer osvoji set u susretu s Andersonom, on će se plasirati u polufinale s drugog mjesta, a ako pobijedi, tada će on osvojiti prvo, a Anderson drugo mjesto u skupini.

Pročitajte više