Thorpe odbacio špekulacije o povratku

NEKADAŠNJA najveća zvijezda svjetskog plivanja, Australac Ian Thorpe, demantirao je špekulacije iz australskih medija kako razmišlja o nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Danas 27-godišnji Thorpe osvojio je pet olimpijskih zlata, 11 puta je bio svjetski prvak, a tijekom karijere je srušio 13 svjetskih rekorda. U najboljim danima karijere, koju je okončao 2006. godine, imao je status najboljeg i najpopularnijeg svjetskog plivača, u kojem danas uživa Amerikanac Michael Phelps.

Courier-Mail u ponedjeljak je izvjestio da je Thorpe u zadnje vrijeme razgovarao s nekoliko najboljih australskih sprintera o mogućnosti vlastitog uključenja u štafetu 4x100 slobodno za nastup na Igrama u Londonu. Međutim, Thorpe je špekulacije demantirao putem priopćenja.

''Ne namjeravam se vratiti natjecateljskom plivanju. U odnosu na moju konferenciju za novinare koju sam održao 2006. godine, kada sam objavio kraj karijere, ništa se nije promijenilo'', obznanio je Thorpe.

U veljači ove godine Thorpe je javno priznao kako je upao u velike financijske probleme nakon što mu je globalna kriza “pojela” osobnu ušteđevinu. Australskim je novinarima povjerio kako se nalazi u ozbiljnim problemima, a da stvar bude gora, u posljednje je vrijeme odbio mnoge dobre sponzorske ponude u želji da se potpuno posveti studiju lingvistike i psihologije.

Pročitajte više