Thuram prešao u PSG, Henry bi mogao Beckhamovim stopama

FRANCUSKI nogometaš Lilian Thuram se nakon dvanaest godina vraća u francuski Le Championnat. Potpisao je ugovor 1+1 godinu s Paris St. Germainom.

Veteran francuskog nogometa (36) se nakon ovogodišnjeg Europskog prvenstva oprostio od reprezentacije nakon što je odigrao 142 utakmice što je apsolutni rekord Francuske. Isto tako Thuram zajedno s nizozemskim vratarom Edwinom van der Sarom drži rekord po broju utakmica (16) na Eurospkom prvenstvu.

Nakon što je Thuramu istekao ugovor s Barcelonom spominjalo se kako bi mogao privesti kraju karijeru u nekom od engleskih klubova, međutim odlučio se za povratak u Le Championnat gdje je posljednji put igrao 1996. godine (u Monacu).

Thuram je potpisao jednogodišnji ugovor s PSG-om, s mogućnošću produžetka na još jednu te će mu pariški sastav biti peti klub u karijeri (Monaco, Parma, Juventus i Barcelona).

Henry ide preko bare

Francuski nogometni reprezentativac Thierry Henry (30) jesen svoje karijere dočekat će u Američkoj nogometnoj ligi (MLS).

"Zašto ne? Jednog dana to bi se moglo dogoditi, nikad ne znate što vas čeka. No, u ovom trenutku još uvijek želim igrati u Europi", rekao je napadač Barcelone.

David Beckham svakako je najpopularniji nogometaš koji se iz europskog nogometa preselio u Ameriku, gdje igra za Los Angeles Galaxy. Holivudski način života engleskom reprezentativcu izvrsno paše, novac koji prima je sjajan, a kvaliteta nogometa takva da može u njoj “gospodariti”. Henry je uvjeren da bi se i on ondje jednog dana savršeno uklopio.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više