Tijek susreta Aris - Slaven Belupo

Prvo poluvrijeme:

Aris je preuzeo početnu inicijativu i pritišće Koprivničane. Vručina je ipak imao prvu priliku na utakmici, ali je vratar Arisa Kelemen uspio svladati slabi udarac napadača Belupa.

Kako su Grci najavili, početni pritisak je na njihovoj strani dok se Slaven Belupo grčevito brani od silovitih napada Arisovih napadača koji su u početnoj fazi utakmice stvorili dvije dobre šanse. U nemogućnosti da dođu u posjed lopte hrvatska momčad učestalo radi prekršaje pa je Jajalo već u 9. minuti kažnjen žutim kartonom.

Koke i N. Garcia fino kombiniraju na sredini terena što stvara dosta problema obrani Slaven Belupa koja nema rješenja, osim prekršaja, protiv brzonogih veznjaka i napadača grčkog predstavnika u Kupu Uefa. Lapić i Rogulj, stoperski par, Slaven učestalo rade prekršaje jer nemaju drugog načina za sprječavanje hitronogih Grka koji dosta često dolaze u priliku za šut prema vratima Rodića.

Već u početnoj fazi utakmice Grci su uputili čak sedam šuteva prema vratima Farmaceuta, što dovoljno govori o odnosu snaga na terenu. Tek je u 17. minuti Vručina imao polupriliku za šut iz mrtvog kuta, ali vratar Kelemen brani svoj prvi kut i šalje loptu u korner. Unatoč učestalim nasrtajima prema Slavenovu golu, grčka momčad ne uspijeva kapitalizirati bolju igru.

Slaven Belupo je do 27. minute susreta uputio tri udarca po vratima Kelemena, ali niti jedan ni bio opasan po Aris tek je Marijo Jurić u 29. minuti sjajno pucao s lijeve strane, a još je bolje obranio vratar grčke momčadi. U toj fazi utakmice i Silvijo Rodić, vratar Slavena, iskazuje visoku klasu s nekoliko odličnih obrana.

Kroz čitavo prvo poluvrijeme Koprivničani rade teške prekršaje i gotovo svaki igrač živi na rubu žutog kartona. Kapetan Poldrugač prednjači u broju prekršaja na sredini terena i drugi je kandidat, nakon Jajala, za žuti karton. 

Od 35. minute susret se preselio na sredinu terena uz lagani pritisak domaćina koji je u nekoliko navrata pokazao raskošni talent svojih igrača udarcima s 40-ak metara ili školski izvedenim "škaricama" koje se ne mogu vidjeti u HNL-u.

Slaven Belupo je ipak pred kraj poluvremena, posljednjih pet minuta, uspio sastaviti nekoliko dobrih, ali bezopasnih paseva. Odnos snaga između dvije momčadi može se ogledati kroz podatak kako je u prvom dijelu grčki predstavnik ima 58 posto loptu u svojim nogama.

Drugo poluvrijeme:

Drugo poluvrijeme je otvoreno sjajnom prilikom sjajnog Gentila, ali lopta je prošla 30-ak centimetara od lijeve vratnice Rudićeva gola. Pritisak Arisa, kao i tijekom čitavog prvog poluvremena, se neugodno nastavlja.


Ipak je očigledno kako je trener Petković svojim momcima u svlačionici dao poneki dobar savjet jer u drugom poluvremenu Slaven izgleda puno bolje. Posavec i Poldrugač fino kombiniraju sredinom terena.  Regueiro je imao pravu, 100 postotnu priliku, u 52. minuti, ali reagira skroz loše i šalje loptu 20-ak metara iznad gola. Slaven Belupo još se jednom izvukao.

Pogodak! U 55. minuti Koke je ipak kaznio sporu obranu Slavena i zabio za 1:0. Nakon postignutog pogotka Kokea i ulaska još jednog ofenzivca Javita u igru Aris nastavlja s pritiskom. Farmaceuti imaju tek sporadične ili slučajne "izlete" na polovicu Arisa gdje pokazuju vrlo nisku razinu tehnike i gotovo nikada ne uspjevaju doći u izglednu šansu za šut.

Par dobrih prilika Bojana Vručine, ali zamalo je neprecizan u dva navrata. U ovim trenucima utakmice Farmaceuti dolaze do kakvih takvih prilika, ali novim izmjenama trener Arisa Hernandez, zatvara svoju obranu još jednim obrambenim braničem. Jajalo je također imao sjajnu priliku u 67. minuti susreta.

Par minuta kasnije Mato Jajalo imao je sjajan pokušaj sa 30-ak metara, ali iz desnog gornjeg kuta loptu vadi Arisov vratar Kelemen. Neposredno nakon toga Vručina ima sjajnu priliku iz slobodnjaka sa 17 metara, ali puca visoko, visoko iznad gola grčkog predstavnika u Kupu Uefa.

U 77. minuti Vručina je imao još jednu sjajnu prliku, ali je izborio samo udarac iz kuta, nakon kojeg je navedeni napadač zamijenjen novim napadačem Kresingerom. Drugog napadača Jurića također je zamijenio novi igrač, Asim Šehić.

U svakom slučaju možemo reći kako je drugo poluvrijeme proteklo u znaku gostiju iz Koprivnice čiji napadači nisu znali iskoristiti situacije u kojima su se našli. Pred kraj utakmice nekoliko je puta vezna linija Farmaceuta sjajno došla u poziciju razigrati vlastite napadače, ali u 90 posto slučajeva izostao je onaj važan završni pas. Kada je i prošao napadači ga nisu znali iskoristiti.

Kraj utakmice protekao je u potpunoj ofenzivi Slaven Belupa. Šehić se nametnuo kao glavni razigravač u momčadi i nakon nekoliko dobrih lopti Kresinger i Gregurina nisu iskoristili sjajne prigode za pogodak.

Pročitajte više