Tim Henman: Češki tenisači smrde!

TIGER TIM je "velikom stilu" započeo karijeru BBC-jevog komentatora Wimbledona. Njegov sočni detalj iz svlačionica New England Cluba je izazvao reakciju češkog ambasadora u Londonu.

Ljubimac Britanije i navijača u Wimbledonu (kojeg je na putu do titule 2001. u legendarnom kišnom polufinalu zaustavio kasniji pobjednik Goran Ivanišević) je upitan u intervjuu za Radio Times da otkrije insajdersku informaciju pred početak turnira bez krzmanja ispalio: "Mogu vam reći da se u svlačionicama Wimbledona osjeti specifičan smrad Čeha".

Jan Winkler, češki ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu je odmah odgovorio na ovu opasku: "Kakvo iznenađenje da je Tim Henman imao toliko vremena da iscrpno istraži smrad ljudskog tijela".

Osim što je ova Henmanova izjava bezobrazna, ona je usmjerena protiv tenisača i tenisačica iz zemlje koja je dala više zapaženih natjecatelja na wimbledonskoj travi: u muškoj konkurenciji je Jan Kodeš osvojio turnir, a Ivan Lendl dva puta igrao u finalu, dok je kod žena Martina Navratilova slavila dva puta, a Jana Novotna jednom. Moglo bi se reći, za razliku od Henmana, jer zlatni dečko iz Oxforda će u povijest Wimbledona ući kao jedan od najvećih luzera: čak četiri puta je došao do polufinala, a nijednom ga nije osvojio.

Još se čeka reakcija šefova BBC-a koji su ga za ovu godinu po prvi put uposlili kao komentatora turnira, gdje se Henman nalazi u društvu Sue Barker i Johna McEnroea.

Podsjećamo, 33-godišnji Henman je igračku karijeru prekinuo prošle godine nakon pobjede Velike Britanije nad Hrvatskom u Davis Cupu.

A.K.

Pročitajte više